Liverpool voitti keskiviikkoillan päättäneessä valioliigaottelussa Crystal Palacen lukemin 4-0.

Liverpool kruunataan Valioliigan mestariksi huomenna, torstaina, jos Manchester City ei onnistu voittamaan Chelseaa Stamford Bridgellä.

Isännät saivat avaukseen taas hyökkäyksensä ykkösnyrkin, kun sekä Mohamed Salah, Sadio Mané, että Roberto Firmino juoksivat kentälle.

Liverpool FC

@LFC
🔴 TEAM NEWS 🔴

Here's how we line-up to take on @CPFC back at Anfield tonight 💪

Roy Hodgson marssitti veräjälleen Wayne Hennesseyn, ykkösvaihtoehto Vicente Guaitan kärsiessä lihasvaivoista. Vastaavasta syystä kokoonpanosta puttui myös Christian Benteke.

Crystal Palace F.C.

@CPFC
COME ON YOU PALACE

#CPFC | #LIVCRY

Lisämurheita Eaglesille tuli jo reilun 10 minuutin pelin jälkeen, kun Wilfried Zaha loukkaantui. Tilalle Max Meyer.

If you thought the 2020 impact on Palace today was Guaita being injured and Hennessey starting. Wif Zaha is now hurt in the 13’ and will be coming off. #LIVCRY

Palace pysyi suhteellisen hyvin pelissä mukana, kunnes Trent Alexander-Arnold esitti huippusuorituksen vaparista 23. peliminuutilla. Pallo kiersi keskeltä, boksin ulkopuolelta annetusta erikoistilanteesta yli muurin, ohi Hennesseyn, yläkulmaan.

Paria minuuttia myöhemmin Jordan Henderson oli tuplata johdon – pallo reboundista tolppaan.

Vieraiden hyökkäysten rakentelu tyrehtyi oikeastaan täysin Zahan loukkaantumiseen. Myöskään Liverpool ei pitkiin aikoihin saanut vaaraa aikaan.

Vain vähän ennen taukoa Fabinho nosti taitavan pallon yli Palace-puolustuksen, vapauttaen Salah’n. Egyptiläinen ei vapaasta paikasta epäonnistunut – puoliajalle mentiin lukemissa 2-0.

Fabinho lähetti 55. minuutilla melkoisen pommin kaukaa. Matala ohjus painui kierteisenä oikeaan nurkkaan.

@LFC
55' - SENSATIONAL!! @_fabinhotavares fires home from 30-yards, arrowed into the corner. WOW!!

[3-0]

#LIVCRY

@LFC
WOOOOOOOOOOOOWWWW!!!!

UNBELIEVABLE GOAL, FABINHO!!!!

Salah vapautti Manén laidallaan parisenkymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa. Senegalilaisen taitava, mutta vaivattoman oloinen veto kiersi oikeaan alakulmaan. 4-0.

Crystal Palace osoitti kaikesta huolimatta, miksi se ei kuulu Valioliigan heittopusseihin. Siihen nähden on erikoista, että ottelu päättyi Liverpoolin mittapuulla suurinumeroiseen voittoon.