RB Salzburgin päävalmentaja Jesse Marsch uskoo tietävänsä, miksi Jürgen Klopp on hankkinut Liverpooliin jo useamman itävaltalaisseurasta tutun pelaajan.

Takumi Minamino saapui Anfieldille Salzburgista tammikuussa. Naby Keïtan Liverpool puolestaan hankki sisarseura RB Leipzigistä vuonna 2018, ja Salzburg-tausta löytyy myös Sadio Manélta.

Marsch arvelee Goalin haastattelussa, että syynä on samanlainen pelityyli kuin Liverpoolilla.

[readmore from=Liverpool]

– Olen usein sanonut kykyjenetsintäosastollemme, että ehkä paras tapa skoutata pelaajia on miettiä, mitkä liigat ja seurat ympäri maailmaa pelaavat samanlaisella jalkapallobrändillä kuin me, hän sanoo.

– Ehkä se on hyvä lähtökohta, kun ajatellaan, kuinka voimme löytää hyviä nuoria pelaajia integroitumaan meidän tekemisiimme. Periaatteessa se on strategia, jonka Jürgen Klopp on omaksunut ja jolla hän on menestynyt.

Marschilta on aiemmin kysytty, ketkä Leipzigin ja Salzburgin pelaajat voisivat liittyä välittömästi Liverpoolin miehistöön.

– Suoralta kädeltä voisin valita molemmista joukkueista viisi pelaajaa, jotka sopisivat Liverpooliin täydellisesti. Sitten kyse olisi vain tasoon sopeutumisesta.