Liverpoolin entiset pelaajat Jamie Carragher ja Stan Collymore ovat vahvasti sitä mieltä, ettei seura pysty taistelemaan Valioliigan mestaruudesta tulevien vuosien aikana ilman isoja hankintoja kesän siirtoikkunasta.

Liverpoolin haaveet mestaruuden uusimisesta kärsivät jättimäisen takaiskun sunnuntaina, kun Manchester City murskasi hallitsevan mestarin 4-1-lukemin Anfieldilla.

Tappio jätti Jürgen Kloppin miehistön kymmenen pisteen päähän Citystä, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Liverpoolin ex-pelaajat ovat tämän takia kannustaneet saksalaisluotsia laittamaan ostohousut jalkaan ja vahvistamaan joukkuettaan Harry Kanen kaltaisilla huippupelaajilla. Carragherin mielestä erityisesti kolme pelipaikkaa vaativat vahvistamista.

– Kun Klopp hyppäsi seuran peräsimeen, Liverpool oli sarjassa kuudes tai seitsemäs. Ensimmäisen kesänsä aikana hän hankki kolme pelaajaa; Joël Matipin, Georginio Wijnaldumin ja Sadio Manén. Heidän avullaan joukkue nousi Mestarien liigaan, Carragher kertoi Sky Sportsille.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Jürgen Kloppilta vaaditaan nyt uutta uudelleenrakentamisprojektia. Kuva: Getty Images

– Seuraavan 12 kuukauden aikana hän hankki Mohamed Salah’n kesällä, Virgil van Dijkin tammikuussa ja Alissonin vuoden 2018 Mestarien liiga -finaalin jälkeen. He kantoivat joukkueen Mestarien liigan ja Valioliigan voittoon. Mielestäni Liverpool on nyt samassa tilanteessa.

– Uskon joukkueen palaavan aiemmalle tasolleen, mutta se tarvitsee nämä kolme uutta pelaajaa. Joukkue tarvitsee uuden keskuspuolustajan – ehkä Ozan Kabak voi täyttää sen roolin – uuden keskikenttäpelaajan Wijnaldumin tilalle, sekä uuden hyökkääjän.

LUE MYÖS: Liverpoolin ex-pelaaja: Jürgen Klopp saattaa haluta Bayern Müncheniin – ”Aistin hänessä turhautumista”

Collymore kertoi oman näkemyksensä Liverpoolin tilanteesta The Mirrorille.

– Heidän on herättävä ja haistettava kahvin tuoksu, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että [Liverpoolin omistava] FSG käyttäisi rahaa ja taistelisi suoraan Manchester Cityn kanssa.

[readmore from=Liverpool]

– Jos Man City menee ja ostaa esimerkiksi Erling Braut Hålandin tänä kesänä, niin Liverpoolin on hankittava itselleen seuraava Robert Lewandowski, tai tehtävä jopa tarjous Harry Kanesta.

– He eivät kuitenkaan voi vain ajatella, että: ”Meillä on tarpeeksi hyvä avauskokoonpano ja lupaavia nuorukaisia lähellä läpimurtoa, joten voimme kyllä jatkaa mestaruudesta taistelemista.”

– Liian monella kilpailijalla on sen verran paljon rahaa, ettei tällaiset suunnitelmat toteudu.