Mistä Liverpoolin romahdus johtuu? Arsène Wenger kertoi näkemyksensä – ”He ovat kadottaneet kaiken tämän”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan hallitseva mestari Liverpool on ollut kaukana viime kauden tasostaan. Kun kautta on jäljellä vielä 14-16 ottelua joukkueesta riippuen, on merseysidelaisryhmä vasta sijalla neljä, peräti 13 pistettä sarjakärki Manchester Cityä perässä.

Liverpool johti Valioliigaa vielä joulukuun alussa, mutta vaikeudet alkoivat vuodenvaihteen tienoilla. Sen jälkeen Jürgen Kloppin luotsaama miehistö on ollut luvalla sanoen surkea.

Joulukuun lopusta lähtien Liverpool on hävinnyt peräti viisi valioliigaottelua kymmenestä. Kuntopuntari viimeisen kymmenen ottelun osalta kertookin karua kieltä – Liverpool on vasta sijalla 17.

Viimeisimmän tappionsa Liverpool koki lauantaina, kun Leicester oli kotikentällään parempi 3-1 -lukemin. Tuon ottelun jälkeen Klopp myönsi suoraan, että Liverpoolin mestaruusjahti tämän kauden osalta on ohi.

Mutta mistä Liverpoolin romahdus johtuu? Managerilegenda Arsène Wenger kertoi oman näkemyksensä asiaan.

– Yksi merkittävimmistä syistä oli varmasti se, että he menettivät Virgil van Dijkin, Wenger selitti BeIN Sportsille.

– Heidän vahvuutensa on voittaa pallo korkealla, kun Jordan Henderson ja James Milner pelaavat keskikentällä. Siirtämällä Hendersonin puolustukseen he menettivät tämän vahvuuden.

– Aiemmin Liverpool oli erittäin tehokas, koska vastustajan aika pallolla oli lyhyt. Mutta nyt kun he ovat muuttaneet rakennettaan, he antavat hieman enemmän aikaa vastustajalleen.

– Viime kaudella he voittivat pallon korkeammalla ja pystyivät nopeasti ruokkimaan hyökkääjiä. Se oli tärkein syy heidän menestymiselleen ja tietysti myös hyvälle puolustustasapainolle. Nyt he ovat kadottaneet kaiken tämän.

Mikäli yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.