Liverpool nappasi maanantaina tärkeän 1-0-voiton Wolverhamptonista Diogo Jotan osumalla. Liverpoolin entinen toppari ja nykyisin Sky Sportsin asiantuntijana työskentelevä Jamie Carragher ei tällä hetkellä usko Liverpoolin yltävän kauden päätteeksi neljän parhaan joukkoon.

Liverpool on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kuusi. Viime aikoina hallitsevalla mestarilla on mennyt suorastaan surkeasti. Kymmenen edellisen ottelun otannalla Liverpool on kuntopuntarissa vasta sijalla 15. Kymmenestä edellisestä pelistä on tullut neljä voittoa ja kuusi tappiota.

Wolves-voiton myötä neljäntenä oleva Chelsea on viiden pisteen päässä. Neljälle parhaalle on luvassa myös paikka ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Carragher uskoo, että molemmissa päissä sarjataulukkoa tullaan näkemään tiukka taistelu sijoituksista.

– Tuntuu siltä, että TOP4-sijoituksista ja säilymisestä tulee todellinen taistelu, Carragher sanoi Sky Sportsilla.

Wolves-voitosta huolimatta Liverpoolin viimeaikaiset otteet eivät ole Carragheria vakuuttaneet.

– En tällä hetkellä vieläkään usko siihen, että Liverpool yltäisi neljän joukkoon. Luulen, että he jäävät juuri sen ulkopuolelle. Eroa on vielä, mutta voitto Wolvesista oli elintärkeä mahdollisen TOP4-sijoituksen kannalta. Useat seurat TOP4-taistelussa menettivät viikonloppuna pisteitä. Tämä (voitto) nostaa heidät kuuden joukkoon, mutta matkaa on vielä, Carragher arvioi.

Liverpoolilla on vielä yhdeksän ottelua sarjaa jäljellä. Huomionarvoista on se, että europaikkataistelussa esimerkiksi West Hamilla, Evertonilla ja Tottenhamilla on yksi ottelu Liverpoolia vähemmän pelattuna.

Carragherin mukaan Liverpoolin on nyt annettava painetta Chelsean ja Leicesterin suuntaan mahdollisimman paljon.

– Joukkueet kohtaavat vielä toisiaan. Mikään joukkue ei kerää täysiä pisteitä. Se (sijoittuminen neljän joukkoon) ei ole mahdotonta, koska kisassa on vielä niin monta joukkuetta mukana. Liverpoolin on oltava sellaisella iskuetäisyydellä, kun sarjaa on neljä tai viisi peliä jäljellä, että he voivat hypätä ylöspäin taulukossa, jos jokin seura tekee virheen, Carragher summasi.