Liverpool hakee Arsenalin vieraana aloitusta loppukirille taistelussa Mestarien liiga -paikoista. Valioliigan lauantain huippuottelussa on jaossa loppukauden kannalta suuria pisteitä.

Liverpool on menettänyt kauden aikana kapteeninsa Jordan Hendersonin, Virgil van Dijkin, Joe Gomezin ja monta muuta pelaajaa sairastuvalle.

Takaiskujen runtelema puolustava valioliigamestari taistelee tittelin uusimisen sijaan nyt Mestarien liiga -sijoista. Liverpoolin sarjasijoitus on 29 kierroksen jälkeen seitsemäs.

Ero kaksi sijaa alempana olevaan Arsenaliin on vain neljä pistettä. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Valioliigassa päättyi syyskuussa Liverpoolin 3-1-kotivoittoon.

Kuntopuntari

Arsenal T-H-V-V-T

21.3. West Ham-Arsenal 3-3 (Valioliiga)
18.3. Arsenal-Olympiakos 0-1 (Eurooppa-liiga)
14.3. Arsenal-Tottenham 2-1 (Valioliiga)
11.3. Olympiakos-Arsenal 1-3 (Mestarien liiga)
6.3. Burnley-Arsenal 1-1 (Valioliiga)

Liverpool V-V-H-H-V

15.3. Wolves-Liverpool 0-1 (Valioliiga)
10.3. Liverpool-RB Leipzig 2-0 (Mestarien liiga)
7.3. Liverpool-Fulham 0-1 (Valioliiga)
4.3. Liverpool-Chelsea 0-1 (Valioliiga)
28.2. Sheffield United-Liverpool 0-2 (Valioliiga)

Poissaolot

Arsenal

Emile Smith-Rowe (reisi, epävarma)
Granit Xhaka (muu, epävarma)
Willian (pohje, epävarma)
Bukayo Saka (reisi, epävarma)
David Luiz (polvi)

Liverpool

Jordan Henderson (nivus)
Roberto Firmino (polvi, epävarma)
Joel Matip (nilkka)
Joe Gomez (polvi)
Caomhin Kelleher (rinta)
Virgil van Dijk (polvi)
Divock Origi (lihas)

Valmentajien kommentit

Arsenal

Mikel Arteta ei onnistunut löytämään selitystä Liverpoolin kauden vaikeuksille. Espanjalainen tyytyi sen sijaan arvioimaan missä heidän vastustajansa on onnistunut.

– Minä en pysty arvioimaan, mikä heillä on mennyt vikaan. Pystyn puhumaan siitä, mitä he ovat tehneet. Olen nähnyt lukuisia otteluita, joissa he ovat luoneet paljon maalipaikkoja. Tilastot kertovat myös siitä, Arteta kommentoi lehdistölle Liverpoolin ongelmia.

– He ovat josseivat paras niin toiseksi paras seura sarjassa jokaisella osa-alueella. Tämä on kuitenkin jalkapalloa ja pallo on saatava verkkoon.

Arteta vihjaa Arsenalin lähtevän haastamaan Liverpoolia varovaisemmalla lähestymistavalla.

– Joskus sinun täytyy mukautua vastustajan peliin, koska he ovat vain sinun joukkuettasi vahvempia. Joskus taas sinun on saatava vastustaja mukautumaan omaan peliisi. Me näemme sitten mitä he tekevät.

Liverpool

Jürgen Klopp toivoo joukkueensa aloittavan heikon alkuvuoden jälkeen vahvan loppukirin. Saksalainen myös myöntää maajoukkuetauon jättämät haasteet.

– Emme voi hävitä enää pisteitä, mutta meillä on vaikea ohjelma, eikä pelkästään Valioliigassa vaan myös Mestarien liigassa, Klopp kommentoi lehdistölle.

– Me emme tule arkailemaan. Aiomme hakea täysillä voittoa ja toivottavasti onnistumme lauantaina siinä.

– Maajoukkuetauon jälkeen on aina haasteensa, kun pelaajat palaavat maajoukkueidensa vahvuudesta. He ovat pelanneet eri systeemeillä ja pelitavioilla. Meillä on sen jälkeen vain yhdet harjoitukset aikaa koota kaikki kasaan. Se on haaste johon me olemme tottuneet.

Mahdolliset avauskokoonpanot

Arsenal: Leno; Bellerín, Holding, Gabriel, Tierney; Partey, Elneny, Pépé, Ödegaard; Aubameyang, Lacazette

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Thiago; Salah, Firmino, Mané

Mistä näet ottelun?

Ottelu potkaistaan käyntiin kello 22 Suomen aikaa ja näkyy suorana V Sport Jalkapallolta ja suoratoistopalvelu Viaplaysta.

Studio-osuus käynnistyy kello 19:00 ennen edeltävää Leicesterin ja Manchester Cityn ottelua. Pelin selostaa Mikko Innanen.