Ex-valioliigapelaaja José Enrique on nimennyt tähtikentällisen Manchester Unitedin ja Liverpoolin pelaajista.

Pelaajauransa kesällä 2017 lopettanut Enrique, 35, edusti Valioliigassa sekä Newcastlea [2007-11] että Liverpoolia [2011-16]. 161 valioliigaottelua pelannut laitapuolustaja valittiin kauden 2009-10 päätteeksi Newcastlen vuoden pelaajaksi ja kaudella 2011-12 hän voitti Liigacupin Liverpool-paidassa.

Tulevana viikonloppuna Manchester United ja Liverpool kohtaavat Old Traffordilla. Kyseisissä klassikko-otteluissa itsekin useasti uransa aikana esiintynyt Enrique pyydettiin ottelun alla nimeämään paras mahdollinen avauskokoonpano kyseisten joukkueiden pelaajista.

– Maalivahdiksi valitsen Alissonin, mutta David de Gea on pelannut todella, todella hyvin tällä kaudella. Hänellä on ollut muutama vaikea vuosi, mutta nyt hän on palannut parhaalle tasolleen. Siitä huolimatta valintani on Alisson, hänen ansioistaan Liverpool voitti juuri Atlético Madridin, Enrique perusteli maalivahtivalintaansa.

Puolustuslinja muodostuu myös täysin Liverpoolin pelaajista.

Vasen ja oikea laitapuolustaja, niistä ei ole epäilystäkään, Enrique sanoi viitaten Andy Robertsoniin ja Trent Alexander-Arnoldiin.

– Keskuspuolustukseen valitsen Virgil van Dijkin. Moni valitsisi hänen rinnalleen Harry Maguiren, mutta minä en. Valitsen Joel Matipin.

[readmore from=Liverpool]

Keskikentälle ja hyökkäykseen mukaan mahtui sentään kaksi Man Unitedin pelaajaa.

– Keskikentälle valitsen Fabinhon, Bruno Fernandesin ja kasipaikalle Jordan Hendersonin, koska hän antaa joukkueelle paljon.

– Hyökkäyksessä pelaisivat Mohamed Salah ja Sadio Mané. Kolmas on vaikea valita. Roberto Firmino on pelannut todella hyvin tällä kaudella, mutta Cristiano [Ronaldo] on Cristiano, minun on valittava hänet.

José Enriquen tähdistökentällinen (4-3-3) näyttää kokonaisuudessaan tältä:

Mané – Ronaldo – Salah
Henderson – Fabinho – Fernandes
Robertson – van Dijk – Matip – Alexander-Arnold
Alisson