Kukaan meistä ei haluaisi olla nyt Loris Karius. Liverpoolin maalivahdin virheet Mestarien liigan finaalissa Real Madridia vastaan tullaan muistamaan negatiivisessa mielessä vuosikymmenet.

Erityisesti Kariuksen Karim Benzeman avausmaaliin johtanut munaus ei unohdu. Saksalainen heitti nimittäin pallon suoraan Real-hyökkääjää päin kuin puulaakimaalivahti pubisarjassa.

Myöhemmin Karius vielä hörppäsi sisään Gareth Balen kaukolaukauksen, joka suuntautui keskelle maalia.

”Toi on niin ala-arvoinen suoritus maalivahdilta. Poraa ittes nurmen rakoon ja sukella”

Näin tylysti Viasatin asiantuntija Pasi Rautiainen murjoi sanoillaan Kariusta ottelun jälkeen studiossa.

Sosiaalisessa mediassa kritiikki oli yhtä korutonta. Antisankaria ilkuttiin lopettamaan uransa ja hänestä tehtiin syntipukki.

Tuskan kyyneleet Kariuksen silmillä olivat lohdutonta katseltavaa, kun maalivahti pyysi epäonnistumisensa jälkeen ottelun päätyttyä anteeksi Liverpool-kannattajilta.

LFC Fans Corner

@LFCFansCorner
Karius saying sorry to the fans. Say what you will, I'm as annoyed and angry as anyone else. But he's going to be gutted, the last thing we want to be doing is hurling abuse at him. So let's stop that

Tässä kohtaa otan esille aiemman tapahtuman Mestarien liiga -kaudelta puolivälierävaiheessa. Bayern Münchenin maalivahti Sven Ulreich teki tuolloin myös Real Madridia vastaan sen karmean vastaantulon, joka käytännössä johti saksalaisjätin putoamiseen.

Ottelun jälkeen Bernabéun tunnelma oli karun masentava. Ulreich istui maansa myyneenä ylhäässä yksinäisyydessään keskellä Madridin kotipyhättöä.

Kariuksen tilanne on vielä tästä potenssiin kaksi. Ulreich mokasi vain puolivälierän, mutta Liverpoolin maalivahdin hermot pettivät kauden tärkeimmällä hetkellä.

Virheet isoissa otteluissa saattavat vainota koko loppu-uran pelaajien mielessä. Karius joutuu ottamaan tästä mahalaskusta tililleen suuren häpeän taakan kannettavakseen, joka ei hevillä poistu.

Saksalainen tullaan muistamaan maalivahtina, jonka sähellys maksoi Liverpoolille Mestarien liigan voiton.

Kukaan ei tule nostamaan esille Kariuksen aiempia hienoja esityksiä turnauksessa, jotka veivät seuran finaaliin saakka.

Niin karua kuin se on, vain voittajat muistetaan.

Pää pystyyn Loris

Itse tunnen kaikista virheistä huolimatta nyt sympatiaa Kariusta kohtaan. Jokaiselle maalivahdille voi sattua se heikko päivä.

Se voi tulla koska tahansa.

Kuten valmentaja Jürgen Klopp sanoi lehdistötilaisuudessa, Karius tietää hyvin virheidensä merkitykset.

Sättimisen sijaan maalivahti tarvitsee nyt tukea ja lohdutusta. Synkkä hetki piinaamassa Lorisin pääkopassa on jo tarpeeksi tuskaa kestettäväksi.

Yksittäinen huono peli ei tule varmasti viemään Kloppin luottamusta Kariukseen Liverpoolin aloittavana maalivahtina.

Eihän 10 vuoden takaisessa finaalissa Chelsea-kapteeni John Terrykään saanut ikuista epäonnistujan leimaa liukastuttuaan Manchester Unitedia vastaan rangaistuspotkukilpailussa.

Pää pystyyn Loris. Ei se sinun urasi tähän kaadu.

Joni Ahokas
Twitter: AhokasJoni