Manchester Unitedin entinen kapteeni Gary Neville on muistellut harvinaista hetkeä, kun Sir Alex Ferguson kysyi pelaajiltaan siirtoneuvoa.

Fergusonilla oli tapana pitää kaikki hänen siirtosuunnitelmansa itsellään, mutta vuonna 2001 huippuvalmentaja päätti kysyä puolustajiltaan, tulisiko seuran tuoda Louis Saha Old Traffordille vai ei.

Puolustajat näyttivät skottiluotsin aikeille vihreää valoa, ja lopulta Saha siirtyi 13 miljoonalla punnalla Manchester Unitediin tammikuussa 2004, pelattuaan neljä vakuuttavaa vuotta Fulhamin riveissä.

Louis Saha ja Gary Neville Manchester Unitedin paidassa vuonna 2006. Kuva: Getty Images

Ranskalaishyökkääjä osoittautui erinomaiseksi hankinnaksi tehtyään 42 maalia 124 ottelussa, voittaen Fergusonin alaisuudessa myös kaksi Valioliigan mestaruutta ja yhden Mestarien liiga -pokaalin.

Nevillen mukaan kaikki Unitedin puolustajat halusivat nähdä Sahan Unitedin hyökkäyksessä, sillä hän oli jo ehtinyt antamaan ”painajaisia” englantilaispelaajalle hänen esityksillään Fulhamin paidassa.

[readmore from=Manchester-United]

– Sir Alex ei koskaan kysynyt meiltä, mikä pelaaja meidän tulisi hankkia, eikä hän myöskään kysellyt meiltä mitään tietoja pelaajista joita hän yritti hankkia, Neville sanoi Sky Sportsille.

– Mutta sen jälkeen kun olimme pelanneet Fulhamia vastaan FA Cupissa (vuonna 2001), hän päätti kysyä meiltä puolustajilta, tulisiko meidän hankkia Louis Saha? Me kaikki sanoimme ’kyllä’ saman tien.

– Muistan sen kauden kun hän pelasi hyökkäyksessä Wazzan (Wayne Rooneyn) kanssa vuonna 2006, ja se oli uskomatonta; he olivat fantastisia yhdessä. Louis oli mahtava, mahtava pelaaja. Hän antoi minulle painajaisia kun pelasin häntä vastaan hänen ollessa vielä Fulhamissa – hän ja Luis Boa Morte.