Manchester Unitedin entinen manageri Louis van Gaal avautuu Guardian-lehdessä entisistä suojateistaan. Hollantilainen antaa muun muassa brutaalin rehellisen arvionsa hyökkääjä Wayne Rooneysta.

-Olen pahoillani, mutta hän oli nähnyt parhaat päivänsä. Siitä huolimatta hän oli yksi parhaista pelaajistani, 67-vuotias van Gaal toteaa.

Hän nostaa maalivahti David de Gean oman manageriaikansa parhaaksi United-pelaajaksi. Parhaan kenttäpelaajan valinta on huomattavasti vaikeampaa.

(Luke) Shaw aloitti erittäin hyvin, mutta PSV pysäytti hänet (paha loukkaantuminen). Shaw oli keskitason yläpuolella, (Ander) Herrera oli keskitason yläpuolella. Hän ei aloittanut niin hyvin, mutta hänestä tuli tärkeä joukkueen kannalta inspiroivan käytöksen ja valmentajaominaisuuksien myötä.

Lopulta van Gaal mainitsee maanmiehensä.

– Mielestäni yleisesti ottaen Daley Blind oli tasaisin pelaajani. Hän oli korkealla tasolla pelin rakentamisessa. (Juan) Matakin oli laatupelaaja, jolla riitti paljon luovuutta. Olin erittäin tyytyväinen häneen, koska meillä oli iso puute luovista pelaajista. Siksi pelasimme teidän silmissänne ”tylsää jalkapalloa”.

Van Gaal luotsasi Unitedia vuosina 2014–2016. Joukkue voitti hänen alaisuudessaan FA Cupin keväällä 2016.