Evertonin manageri Carlo Ancelotti ei voi uskoa, että laitapuolustaja Lucas Digne ajettiin sunnuntaina suoralla punaisella kortilla kentältä Valioliigassa Southamptonia vastaan.

Digne komennettiin ennenaikaisesti suihkuun 72. minuutilla, kun hän kaatoi Kyle Walker-Petersin takaapäin. Kaksikko kirmasi vauhdilla peräkkäin ja Digne astui juostessaan Walker-Petersin kantapäälle.

Ottelu oli tuossa vaiheessa jo loppulukemissaan 2-0 Southamptonin hyväksi (lue otteluraportti).

Pelin jälkeen on keskusteltu paljon siitä, oliko Dignen rike tahallinen ja tulisiko vastaavanlaisesta rikkeestä antaa suora punainen, jos kontakti sattuu vahingossa. Ancelotti teki mielipiteensä aiheesta selväksi ja arveli, että edellisen kierroksen tapahtumat vaikuttivat siihen, miten erotuomari Kevin Friend reagoi Dignen rikkeeseen.

Viime viikolla Evertonin maalivahti Jordan Pickford taklasi Liverpoolin topparin Virgil van Dijkin pitkälle sairaslomalle ja Richarlison sai suoran punaisen kortin taklattuaan törkeästi Thiago Alcântaraa.

– Punainen kortti oli vitsi, kommentoi Ancelotti BBC:lle.

Walker-Peters (oik.) irvisti tuskissaan Dignen astuessa hänen jalalleen. Kuva: Getty Images

– Ehkä se vaikutti päätökseen, että koko viikon on puhuttu paljon Pickfordista ja Richarlisonista.

– Me teemme valituksen. Se ei ole reilua, että menetämme Dignen kaltaisen pelaajan kolmen ottelun ajaksi tällaisen takia.

Ancelottilta kysyttiin, uskoiko hän viime viikon tapahtumien vaikuttaneen Friendin päätöksentekoon.

– Sitä ei ikinä tiedä. Mutta se ei missään nimessä ollut punaisen paikka.