Crystal Palacen serbialainen kapteeni Luka Milivojević tunnetaan Valioliigassa erityisesti rangaistuspotkuistaan.

Keskikenttäpelaaja Milivojević, 28, laukoi kaudella 2018–19 peräti kymmenen rangaistuspotkuosumaa. Hän vakuuttaa, ettei pilkulta tolppien väliin osuminen ole helppoa.

– Jokainen rangaistuspotku on erilainen. Paine on erilainen ja peli on erilainen, mutta mielestäni rangaistuspotkun laukojan on oltava hyvin keskittynyt. Koskaan ei voi olla rento, ja tarvitaan hyvä tekniikka, Milivojević kertoo Sky Sportsin haastattelussa.

– Tähän saakka olen onnistunut, ja toivottavasti se jatkuu. Tärkein asia on se, että teen maalin – kyllä, se on tärkeätä itselleni – mutta tärkein asia minun tehdessäni maalin on se, että me ryhmänä saamme siitä jotakin.

Ennätystä pitää hallussaan Andy Johnson, joka tykitti Crystal Palacelle 11 rangaistuspotkumaalia kaudella 2004–05. Yhden liigakauden aikana kymmeneen ovat Milivojevićin tavoin pystyneet Steven Gerrard, Frank Lampard ja Alan Shearer.

– Kun sanot kaikki nuo nimet, minulla on etuoikeus olla tässä ryhmässä, mutta kaikki he pelasivat huippujoukkueissa.

Pelaaja korostaa, että huippujoukkueet luovat paljon tilanteita ja saavat todennäköisemmin rangaistuspotkuja. Siksi esimerkiksi hänen saavutustaan on vaikea verrata Gerrardin, Lampardin ja Shearerin saavutukseen.

– Crystal Palacessa tilanne on erilainen. Olemme erilainen joukkue kuin muut mainitut, mutta minulle on suuri etuoikeus olla tuossa ryhmässä. Meillä on erittäin hyvät kärkipelaajat, joten saamme paljon rangaistuspotkuja sitä kautta.