West Ham on kiinnittänyt lontoolaisille tutun maalivahti Łukasz Fabiańskin miehistöönsä. Uunituore Hammer on tällä hetkellä Puolan maajoukkueen mukana MM-turnauksessa.

Viime kaudet Swansean ykkösvahtina torjunut puolalainen hakee uutta nousua uralleen, walesilaisjoukkueen pudottua tänä keväänä Mestaruussarjaan. Hänen aikansa Joutsenissa oli itse asiassa nousua sekin, vaikka seuran kurssi osoitti toiseen suuntaan. Fabiański nosti suoritustasoaan selkeästi, päästessään pois suurimman valokeilan alta – ennen Swanseaa hänen työnantajansa oli Arsenal.

Ensi kertaa 190-senttinen veskari siirtyi Lontooseen vuonna 2007, tuolloin kotimaansa suurseura Legia Varsovasta. Vaikka rooli maajoukkueessa on nykyisin toisen ex-Arsenal -vahti Wojciech Szczęsnyn varjossa, on Fabiánskille kertynyt tätä kirjoitettaessa 45 maaottelumerkintää.

– Haluan tehdä tässä massiivisessa seurassa niin kentällä, kuin sen ulkopuolella parhaani, auttaakseni joukkuetta eteenpäin.

Myös vast’ikään West Hamiin siirtynyt urheilutoimenjohtaja Mario Husillos kehuu tulokasta juuri seuralle sopivaksi.

– Hän sopii täydellisesti nykyaikaisen maalivahdin muottiin; ketterä pelaaja, jonka preesens kentällä on iso. Myös hänen avauksensa ovat tasokkaita, ja uskonkin että ykkösvahdin paikasta ensi kaudelle käydään kova kamppailu.

Joe Hartin lainasopimus West Hamissa päättyi tähän kesään.

Lähde: West Ham