Englantilaismediassa on kirjoitettu viime päivinä paljon Manchester Unitedin laitapuolustajan Luke Shaw’n tulevaisuudesta.

Viime viikonlopun Brighton-ottelussa manageri José Mourinho otti englantilaisen pois kentältä avausjakson jälkeen ja kritisoi tätä myöhemmin ankarasti. Unitedin entinen kapteeni Gary Neville uskoo, että kyseessä on jonkinlainen harhautus, jonka tarkoitus on viedä huomio pois suuremmilta ongelmilta.

– Rehellisesti sanoen en voi olla ajattelematta, että koko Luke Shaw -ongelma on harhautus kauden kriittisestä puolesta, Neville toteaa Sky Sportsin kolumnissaan.

– United käytti paljon rahaa, ja pyrkimyksenä oli voittaa Valioliiga ja mennä mahdollisimman pitkälle Mestarien liigassa, ja selvästikään kumpaakaan ei tapahtunut.

[readmore from=Luke-Shaw]

Nevillen mielestä kyse ei ole siitä, alisuorittaako yksilöistä Shaw, Paul Pogba tai Alexis Sánchez.

– Joukkue ei ole kovin yhtenäinen, mitä Mourinhon joukkueet ovat hänen uransa aikana aina olleet. Jos katsoo esityksiä Liverpoolia ja Sevillaa vastaan, ne olivat kuin yö ja päivä, ja tämä näyttää ryhmältä yksilöitä eikä joukkueena toimivalta ryhmältä.

Neville pitää Shaw’ta lahjakkaana pelaajana. Hänen mukaansa oli sääli, mikäli tämä jättäisi Unitedin ilman täyden potentiaalin hyödyntämistä.

– Hänen tehtävänsä jalkapalloilijana on olla valmis suoriutumaan joka päivä ja tekemään elämässä jokainen asia hyvin, jotta hän voi olla Unitedin pelaaja.