Tottenham koki tammikuun puolivälissä kovan takaiskun, kun varmistui, että Valioliigan kaksinkertainen maalikuningas Harry Kane joutuu nilkkavamman takia arviolta kuuden viikon pakkolevolle. Vaikka seurajohto pitääkin ainakin ulospäin matalaa profiilia, nostaa Kanen loukkaantuminen merkittävästi Spursin uuden hyökkääjähankinnan todennäköisyyttä.

FC Barcelonan asioista hyvin perillä oleva Sport arvelee, että Tottenham saattaisi vahvistua jo tammikuun siirtoikkunassa 21-vuotiaalla brasilialaisella Malcomilla. Lehden mukaan Tottenham tiedusteli Barcelonalta Malcomin saatavuutta keskiviikkona, ja neuvottelut ovat jo hyvässä käynnissä.

Alustava suunnitelma olisi Malcomin siirtyminen kevään ajaksi Lontooseen lainalle. Lainasopimukseen kirjattaisiin ”pakollinen osto-optio”. Sport pitää siirtoa ”erittäin todennäköisenä”.

[readmore from=Malcom]

Oikeana laitahyökkääjänä parhaiten viihtyvä Malcom teki vielä viime kaudella Ligue 1:n Bordeaux’ssa kelpo tehot – 12 maalia ja 7 maalisyöttöä 35 sarjaottelussa – mutta Barcelona-siirto on osoittautunut vikatikiksi. Malcom on pelannut koko kauden aikana vain kymmenessä ottelussa, josta vain cup-ottelussa alasarjajoukkue Cultural Leonesaa vastaan hän sai olla kentällä täydet minuutit. Malcomia ei nimetty myöskään Barcelonan kokoonpanoon torstaiseen cup-otteluun Levantea vastaan.

Malcomia tavoittelee tiettävästi myös kiinalaisjätti Guangzhou Evergrande, joka on tarjonnut pelaajasta muhkeat 50 miljoonaa euroa. Barcelona pulitti brasilialaisesta viime kesänä 42 miljoonaa.