Manchester City on kahden voiton päässä valioliigamestaruuden varmistamisesta. Tämän hetken tiedoilla on mahdollista että se sinetöi pokaalin paikallisottelussa kotikentällään 7. huhtikuuta.

Mestaruus ei ole läheskään ainoa aikakirjoihin luultavasti merkittävä City-saavutus kuluvalla kaudella. Se on jo napannut nimiinsä muun muassa perättäisten voittojen ennätyksen – niitä kertyi kaudella 18 kappaletta. Sama lukema on tähtäimessä myös kauden aikana napattujen kotivoittojen määrässä – tässä tilastossa joukkue voi vielä päästä tasoihin Chelsean ennätyksen kanssa.

Chelsea onkin seura, jonka ennätyksiä Pep Guardiolan ryhmä selkeimmin jahtaa. Lontoon siniset ovat ottaneet yhden kauden aikana eniten voittoja, 30 kappaletta. Cityllä on tähän matkaa viiden voiton verran, kun otteluita on jäljellä kahdeksan.

Suurin voittomarginaali pisteiden valossa on myös joukkueen haarukassa. Manchester United pitää hallussaan tätä rekordia 18 pisteellä. Cityn kaula kakkospaikalla nyt olevaan naapuriinsa on 16 pistettä, ja kuten mainittua, keskinäinen ottelu on vielä edessä.

Vierasvoittojen ykkösenä historian valossa on jälleen Chelsea, joka on vienyt niitä yhdellä kaudella 15. Cityn saldo maaottelutauolle lähdettäessä on 12, ja sillä on jäljellä vielä neljä vieraspeliä.

Entäpä paras maaliero? Tämäkin ennätys on Chelsealla, +71. Cityn vastaava kahdeksan kierrosta ennen kauden päätöstä on +65. Chelsea on toistaiseksi ennätyksen haltija myös yhden kauden maalimäärässä, lukemalla 103. Edelleen Cityn haarukassa; sillä on osumia kasassa toistaiseksi 85. Tämän kauden keskiarvon mukaan vaaleamman siniset poimivat myös tämän tilaston haltuunsa.

Yhden kauden piste-ennätyksen saavuttaakseen manchesterilaiset tarvitsevat 14 pistettä jaossa vielä olevista 24:stä. Tämäkin ennätys Chelsean hallussa.

Lähde: Manchester City