Wolverhampton ja Manchester City pelasivat lauantaina Valioliigassa 1-1-tasapelin. Ottelu pelattiin Wolverhamptonin Molyneux Stadiumilla.

Wolves

@Wolves
Here's how Wolves line-up for this afternoon's @premierleague clash against @ManCity. #WOLMCI

📋🐺

Manchester City

@ManCity
Here it is!

Your @HaysWorldwide #wolvesvcity line-up!

CITY XI | Ederson, Walker, Kompany (C), Laporte, Mendy, Fernandinho, Gundogan, Silva, Sterling, Bernardo, Aguero

SUBS | Muric, Stones, Delph, Sane, Mahrez, Otamendi, Jesus

Ottelu lähti käyntiin vierasjoukkueen hienoisella hallinnalla, joskin myös sarjanousija Wolves sai paikkoja vastahyökkäysten muodossa. Manchesterilaisten Raheem Sterling tuntui olevan vaikea vartioitava, mutta Englannin maajoukkuelaiturin viimeiset ratkaisut vaativat vielä hiomista.

City-kippari Vincent Kompanylla oli suuria vaikeuksia Wolverhamptonin taitureiden kanssa, ja belgialaistoppari otti reilun kymmenen minuutin jälkeen keltaisen kortin Rúben Nevesin rappaamisesta. Seuraavana vaikeuksissa oli Fernandinho, joka säästyi kuitenkin varoitukselta.

OptaJoe

@OptaJoe
250 – Vincent Kompany will become the first Belgian player to make 250 appearances in Premier League history. Milestone.

Wolverhampton pääsi kyllä murtautumaan City puolustusalueelle, mutta vaaralliset tekopaikat olivat vähissä, kunnes Kompany mokaili jälleen. Belgitopparin harhasyöttö käynnisti isäntien vastahyökkäyksen, joka päättyi Raul Jimenezin maaliin. Osuma hylättiin kuitenkin paitsion vuoksi.

City antoi vapaapotkun nopeasti, ja viime kierroksella hattutempun iskenyt Sergio Agüero ampui heti tolppaan.

Vieraat ottivat pelistä entistä tukevamman niskaotteen, ja Cityn maali tuntui haisevan ilmassa. Bernardo Silva vapautti Agüeron kertaalleen rangaistusalueelle, ja argentiinalaiskärki eteni jo vetopaikkaan, mutta Wolves-toppari Willy Boly ennätti liukua laukauksen tielle.

Wolves sai ensimmäisen jakson lopulla pari hyvää tilannetta aikaiseksi, ja hyökkääjä Jimenez saatiin peliin paremmin mukaan. Meksikolaiskärki olikin viedä kotijoukkueen johtoon, kun hän otti Nevesin korkean keskityksen haltuun ja laukoi vasemmallaan. Veto viuhui kuitenkin ohi.

Agüerokin sai vielä toisessa päädyssä yhden tontin, kun Wolves-vahti Rui Patrício pudotti Benjamin Mendyn keskityksen eteensä. Portugalilaistorjuja poimi kuitenkin Agüeron yrityksen.

Tauolle mentäessä City johti maalintekoyrityksiä 6-5.

Premier League

@premierleague
👐 Rui Patricio's heroic save helps keep the score even at the break

#PL #WOLMCI

Toinenkin puolikas käynnistyi Cityn komennossa, mutta ensimmäinen vaarallinen tekopaikka tuli isännille. Jimenez jatkoi puskulla pallon Hélder Costalle, joka oli jallittaa vielä City-vahti Edersoninkin tieltään, mutta brassitorjuja venytti näppinsä vedon tielle.

Seuraavaa tilannetta Ederson ei kyennyt pelastamaan. João Moutinhon keskitys löysi maalilta toppari Bolyn, joka jatkoi pallon verkkoon hieman erikoisella tyylillä. Hidastusten perusteella vaikutti, että toppari olisi ohjannut pelivälineen sisään kädellään. Boly saattoi olla myös paitsiossa, sillä hänen joukkuekaverinsa Matt Doherty vaikutti osuvan palloon ennen häntä. Kaiken kaikkiaan vaikea tilanne tuomaristolle.

Montse García Bea

@montse_garcia
Se adelantaron los Wolves gracias a un gran centro de Moutinho y gol con la mano de Willy Boly (57')
0-1 pierde el City - 61'

Cityn tasoitusta odoteltiin kuitenkin vain kymmenisen minuuttia. Sterlingia rikottiin rangaistusalueen tuntumassa, ja vieraat saivat vapaapotkun. İlkay Gündoğanin nappikeskitys tavoitti Aymeric Laporten, joka tuli tilanteeseen vauhdilla ja puski pelivälineen sisään.

Ennakkoasetelmista huolimatta molemmat hakivat innokkaasti voittomaalia. Wolves lisäsi tulivoimaa Adama Traorén muodossa ja City vaihtoi kentälle Leroy Sanén.

Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, joten hallitseva mestari City joutui taipumaan sarjakauden ensimmäiseen pistemenetykseensä. Wolverhampton on nyt pelannut kaksi tasapeliä ja hävinnyt yhden ottelun.