Topparilegenda Sami Hyypiä pitää Manchester Cityn ja Fulhamin kohtaamista kierroksen varmimpana kotivoittona.

Cityn tiliä rasittaa toistaiseksi yksi tasapeli, nousijajoukkue Fulham on kerännyt neljästä ottelusta neljä pistettä.

– City on ollut odotetun vahva. Yksi huolimattomuustasapeli ei ole poistanut sitä tosiseikkaa, että joukkue on Valioliigan suurin mestarisuosikki, Hyypiä totesi Valioliiga.comin haastattelussa.

– Fulhamilla ei tule olemaan juuri mitään mahdollisuuksia vierasottelussa Cityä vastaan. Olisi todellinen sensaatio, jos Fulham pystyisi vaikkapa pisteen nappaamaan. Mutta sellaisenkin tuloksen todennäköisyysprosentit ovat olemattomat.

Lähtötilannetta voi jonkin verran tasoittaa se, että miltei kaikki Cityn pelaajat olivat maajoukkuetehtävissä viimeisen puolentoista viikon ajan.

– Maajoukkuetehtävät ovat tietysti häirinneet valmistautumista, mutta kyllä pelaajat maajoukkueleirien jälkeen ovat hyvässä kunnossa. Veikkaisin, että loppuviikon pari yhteisharjoitusta on riittänyt siihen, että City on normaalissa lyönnissä.

– Mielenkiintoista nähdä, miten Fulham otteluun lähtee. Hakemaan yltiöpuolustamisella siedettävää tulosta vai hakemaan enemmän kokemusta sitä kautta, että he yrittävät itsekin pelata. Todennäköisesti Fulham joutuu jonkinlaiseen puolustusbussiin joka tapauksessa. Tasoero on sen verran merkittävä.

Hallitsevan mestarin ja nousijajoukkueen välinen ottelu nähdään Viasatin kanavilla ja Viaplay -palvelussa. Ottelu alkaa kello 17.00 lauantaina.

Tuukka Ikkeläjärvi