Myrsky Manchester Cityn ympärillä yltyy.

Football Leaks ja Der Spiegel ovat viime päivinä paljastaneet useampia sääntörikkomuksia, joihin City on syyllistynyt. Vuodettujen dokumenttien mukaan City on muun muassa huijannut UEFA:a talouden reilun pelin säännöissä. Lisäksi City on ollut monen muun suurseuran tavoin puuhaamassa kulisseissa Superliigaa, mikä on raivostuttanut UEFA:n.

Nyt on tullut ilmi taas uusi sääntörikkomus, joka koskee kolmannen osapuolen omistajuutta.

Tanskalainen Politiken-lehti uutisoi, että City ja tanskalainen Nordsjælland olisivat tehneet keväällä 2016 sopimuksen, joka takaisi Citylle vapaat oikeudet pelaajien haalimiseen Nordsjællandin ghanalaisesta Right to Dream -akatemiasta. Sopimuksen kesto on neljä vuotta.

[readmore from=Manchester-City]

Sopimuksessa väitetysti sanotaan, että mikäli City haluaisi hankkia jonkun akatemiapelaajan, Nordsjælland olisi ”velvollinen tekemään kaikkensa siirron edistämiseksi”. Tämä voidaan tulkita kolmannen osapuolen vaikuttamiseksi toista eurooppalaisseuraa kohtaan.

FIFA kielsi kolmannen osapuolen omistukset ja vaikuttamisen vuonna 2015.

– FIFA tutkii tätä tapausta, järjestön edustaja sanoi The Timesin mukaan.

City ei ole kommentoinut asiaa. FIFA on jo aiemmin käynnistänyt tutkinnan sen suhteen, onko City rikkonut alaikäisten pelaajia koskevaa säännöstöä. Mikäli seura todetaan siihen syylliseksi, sille voidaan tuomita pelaajien siirtokielto.