Kun Bournemouthin hyökkääjä Callum Wilson tasoitti viime lauantaina pelin Manchester Citya vastaan 1-1:een 44. minuutilla, vieraiden toivo pisteistä tai edes yhdestä nousivat eloon.

Monelle joukkueelle voisi olla henkisesti kova pala päästää maali juuri ennen taukovihellystä. City ei kuitenkaan näyttänyt toisella puoliajalla merkkiäkään haavoittuvaisuudesta – päinvastoin.

Kotijoukkue teki kaksi maalia jälkimmäisellä jaksolla ja voitti ottelun niiden myötä 3-1. Paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä, kun sarjakärki esitteli parastaan.

– Tasoero Bournemouthin ja Cityn välillä toisella puoliajalla oli mielipuolinen. City leikitteli ja oli hurjan vakuuttava, Viasatilla ottelun selostanut Mikko Innanen kertoo.

– Cityn esitys oli pelottava muiden joukkueiden kannalta. Joukkueen toisen puoliajan esitys oli minulle varmasti mykistävin näkemäni miltään joukkueelta tällä kaudella.

Viime kaudella mestaruutta juhlinut City johtaa Valioliigaa 14 ottelun jälkeen 38 pisteellä. Omiin on mennyt vaivaiset kuusi maalia ja vastustajan verkko on heilunut peräti 43 kertaa eli osumia on kasassa 11 kappaletta enemmän kuin toiseksi eniten maaleja tehneellä Arsenalilla.

Evertonin Merseysiden derbyssä sunnuntaina hiukan onnekkaasti loppuhetkien maalilla kukistanut Liverpool on vain kahden pisteen päässä taivaansinisistä. Innanen on kuitenkin niin vakuuttunut Cityn otteista, ettei usko punapaitojen pystyvän haastamaan Pep Guardiolan rykmenttiä mestaruudesta.

– City tuntuu olevan selvästi Liverpoolin ja kaikkien muiden edellä. Joukkueen sisällä ei ole niin paljon tasoeroa ja heilahtelua kuin Liverpoolilla ja muilla.

– Ihmettelen, jos joku heidät pysäyttää. Sitten jos pysäyttää, niin on kyllä todella kova nippu.

Bournemouthin City kaatoi ilman argentiinalaistykkiään Sergio Agüeroa, joka huilasi ottelun saatuaan tällin alkuviikon Mestarien liigan vierasottelussa Lyonia vastaan. Myös kakkosvahti Claudio Bravo, puolustaja Benjamin Mendy ja keskikentän Kevin de Bruyne olivat vammojensa takia sivussa. Toppari John Stonesille Guardiola soi lepovuoron.

– Heidän materiaalin leveytensä on uskomaton. David Silva voi tulla 77. minuutilla sisään ja alustaa ensimmäisellä kosketuksellaan yhdessä Leroy Sanén kanssa Ilkay Gündoganin uskomattoman maalin, Innanen kehuu.

Cityn vuonna 2000 syntynyt keskikenttäpelaaja Phil Foden voi Innasen mukaan saada mahdollisuutensa tiistain ottelussa Watfordia vastaan. Englannin U21-maajoukkuemies on pelannut kauden aikana seitsemässä Valioliigan ottelussa, mutta yhteensä vain 85 minuuttia.

Watfordia vastaan 18-vuotias saattaa saada tililleen isompiakin minuutteja muun muassa tiiviin ottelutahdin takia. Sen lisäksi Watfordin heikko vire parantaa nuorukaisen pelaamismahdollisuuksia. Watford aloitti kautensa todella vahvasti mutta on hävinnyt kolme neljästä viime ottelustaan. Viimeisin voitto tuli lokakuun 27. päivä.

Watfordin sarjasijoitus on silti edelleen yhdeksäs, ja eroa kuudenteen sijaan on vain kaksi pistettä.

Innasen mukaan Watford on osoittanut kauden mittaan potentiaalinsa. Espanjalaisluotsi Javi Gracia on jättimäisen tehtävän edessä, jos Cityn halutaan menettävän pisteitä Vicarage Roadilla.

Innanen nostaa Watfordista esiin Gerard Deulofeun. Alkukauden sairastuvalla viettäneen espanjalaisen huippuesitys ei kuitenkaan yksin riitä pisteille tiistaina.

– Deulofeu pystyy hyvänä päivänä aiheuttamaan ongelmia joukkueelle kuin joukkueelle, mutta sitten pitäisi muidenkin nousta esiin. Cityllä on pelottava materiaali ja joka paikalle tuntuu löytyvän hyvä vaihtoehto.

Watford hävisi viime ottelunsa lauantaina Leicesterille vieraskentällä 0-2. Ikävä uutinen joukkueelle oli Etienne Capouen lopussa tullut ulosajo, joka pitää hänet sivussa Cityä vastaan.

Valioliigan ottelu Watford-Manchester City näkyy tiistaina 4.12. kello 21.50 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.