FA cupissa muhii jättiyllätys: ”Veikkaajan märkä uni”

© Kuva: Getty Images

Manchester City isännöi lauantaina Burnleyta FA Cupin neljännen kierroksen ottelussa.

Valioliigan sarjataulukkoa tarkastellessa City lähtee tähän FA Cupin otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Citizens on sarjassa toisena, Burnley sijalla 16. Clarets on kuitenkin nosteessa oleva joukkue, eikä ole hävinnyt otteluakaan viiteen viimeiseen otteluun kaikki kilpailut mukaan lukien kertaakaan.

– Siellä on hyvä valmennus ja pystyy pelaamaan vastustajan mukaan. Osaavat ottaa heiltä vahvuudet pois. Siellä on kykyä vastaiskuissa ja hyökkäävät nopeasti vastaan. Erikoistilanteista osaavat laittaa palloa pussiin. Pystyvät kyllä kiusaamaan Cityä, etenkin jos saavat ensimmäisen maalin aikaiseksi, pohtii valmentajana pitkän ja komean uran tehnyt Ari Tiittanen Valioliiga.comille.

Jos on Burnley hyvässä iskussa, niin on Citykin. Tilillä on viisi perättäistä voittoa maalierolla 23-0.

– Onhan Cityllä mieletön joukkue. Nimilistaa kun katsellaan, niin penkki on parempi kuin Burnley jos ilkeästi haluaisi sanoa. Ovat tehneet älytöntä tulosta.
– Joku muu joukkue saattaisi kierrättää pelaajia, mutta City tuskin pelauttaa kakkosmiehistöään, sillä Pepe (Guardiola) on jalkapallotosikko, joka haluaa voittaa joka kilpailun. Se haluaa niin monta pyttyä kuin vain voi saada, Tiittanen naurahtaa.

Englannin cup on kuitenkin kilpailu, jossa syntyy joka vuosi mahtavia tarinoita ja pienet kaatavat suurempiaan.

– FA Cup on monelle kaupungille ja joukkueelle isompi peli, etenkin kun ei taistella sarjan mestaruuksista. Burneylla saattaa olla virtaa enemmän kuin liigapelissä. Keli voi olla vähän huono, pallot pomppii, voi tulla kohtalokkaita pomppuja tai liukastumisia. Burnley on saanut virtaa viime aikaisista tuloksista ja kyllä sillä oljenkorsia on saada tulos tästä ottelusta. Onhan vierailla älytön kerroin, otteluna oikea veikkaajan märkä uni, Tiittanen myhähtää.

Manchester City – Burnley lauantaina klo 17.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

 

Joni Ahokas

Kertoimet ottelulleWatford - Burnley23.11.2019