Manchester City kohtasi lauantai-iltapäivänä Newport Countyn FA Cupin 5. kierroksella.

Englannin neljänneksi ylimmällä sarjatasolla pelaava Newport ei pystynyt pysäyttämään vieraaksi saapunutta manchesterilaisjoukkuetta, kun City voitti ottelun vakuuttavasti 4-1.

Newport oli aiemmin turnauksessa kukistanut Metropolitan Police FC:n, Wrexhamin, valioliigaseura Leicester Cityn ja viime kierroksella mestaruussarjajoukkue Middlesbrough’n.

Newport County AFC

@NewportCounty
LINE-UP | Here's how we line up in this afternoons @EmiratesFACup match against @ManCity! #OneClubOneCounty #OurJourneyContinues

Manchester City

@ManCity
This afternoon's #FACup City starting line-up... 🏆

XI | Ederson, Zinchenko, Stones, Otamendi, Danilo, Fernandinho, Sane, Silva (C), Foden, Mahrez, Gabriel Jesus.

SUBS | Muric, Laporte, Walker, Gundogan, De Bruyne, Sterling, Bernardo.

@HaysWorldwide 🔵 #ncafcvcity #mancity

Newport kävi hyvin lähellä maalintekoa 13 minuutin jälkeen, kun kotijoukkueen pitkä sivurajaheitto pomppi aina City-maalin takatolpalle saakka. Tyreeq Bakinson pääsi puskemaan pallon lähietäisyydeltä kohti maalia, mutta Ederson Moraesin upea torjunta piti pallon maaliviivan paremmalla puolella.

Manchester City hallitsi ottelua jopa 81-prosenttisesti ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen, mutta hyvät maalipaikat jäivät lopulta aika vähiin.

Noin puolen tunnin pelin kohdalla syntyi vieraiden paras maalintekopaikka, kun David Silva pelasi Leroy Sanén läpiajoon boksin vasemmalla laidalla. Saksalaislaiturin laukaus meni kuitenkin yläriman kautta yli maalin.

Sané pääsi laukomaan uusiksi hyvältä paikalta, kun ensimmäinen puoliaika lähestyi loppuaan. Newport-puolustaja Mark O’Brien ehti kuitenkin laukauksen tielle, blokaten vedon hänen kädellään. Tätä erotuomari ei kuitenkaan huomannut, eikä City saanut tilanteesta rangaistuspotkua.

Ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen 0-0-tasatilanteessa.

Manchester City avasi maalihanansa vihdoin ja viimein, kun toista jaksoa oli pelattu vain kuusi minuuttia.

Gabriel Jesus pelasi Sanén läpi Newport-boksin sisällä, josta saksalaislaituri ampui suoraan päin maalivahti Joe Daytä. Englantilaisveskari ei kuitenkaan onnistunut pysäyttämään laukausta, kun peliväline kimposi hänen kasvoistaan maaliverkon perukoille.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue oli lähellä mennä jo 0-2-tappiolle, kun Danilo osui laukauksellaan lähietäisyydeltä tolppaan.

Vieraat hallitsivat palloa kaikessa rauhassa, eikä joukkueella tuntunut olevan ongelmia minkään muun kuin heikkokuntoisen nurmikentän kanssa.

Manchester City menikin ottelussa jo kahden maalin karkumatkalle, kun peliä oli pelattu 75 minuuttia.

Teinisensaatio Phil Foden teki kauden neljännen maalinsa upealla tavalla, kun hän ryntäsi itseluulottomasti kohden Newport-boksia. 18-vuotias englantilaiskeskikenttäpelaaja loi tilaa vasemmalle jalalleen, ja ampui pallon Dayn käsien lävitse maalin perukoille.

Peli näytti olleen jo taputeltu, kunnes Newport pääsi ottelussa hetkeksi mukaan kamppailuun myöhäisen kavennusosuman myötä. Padraig Amond hyödynsi Aymeric Laporten heikon purkupallon, chipaten pelivälineen taidokkaasti Emersonin ylitse kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

City vastasi maaliin kuitenkin salamannopeasti, kun vieraat tekivät ottelun kolmannen alle minuutti Newportin maalin jälkeen.

Phoden kuljetti pallon vastustamattomasti Newport-alueen sisälle, ja venytti maaliverkkoja kovalla vasemman jalan laukauksella.

Hetkeä myöhemmin Newportin puolustus avautui jälleen kerran, ja tällä kertaa tilanteen hyödynsi Riyad Mahrez. Maali oli hänen yhdeksäs tällä kaudella, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Manchester City osoittautui liian kovaksi palaksi League Two -tason Newportille, ja Pep Guardiolan joukkue etenee täten FA Cupissa vakuuttavasti jatkoon.