Kaikki todennäköisyydet puhuivat Manchester Cityn voiton puolesta tiistaina, kun joukkue vieraili Newcastlen kotipyhätöllä St. James’ Parkilla.

City lähti otteluun hurjassa vireessä. Alla oli kahdeksan pelin voittoputki ja kuusi peräkkäistä nollapeliä. Nipin napin Valioliigan putoamisviivan yläpuolella tasapainoilleesta Newcastlesta ei pitänyt olla hallitsevalle mestarille vastusta.

Näin ounasteli myös Viasatin selostaja Mikko Innanen, joka ennakoi ottelua Valioliiga.comille povaten Cityn selvää voittoa. Toisin kuitenkin kävi, kun kotijoukkue otti sensaatiovoiton lukemin 2-1.

– Sanoin, ettei Newcastlella ollut mitään mahdollisuuksia. Eikä ollutkaan ensimmäisten 45 minuutin aikana. Siinä mielessä ennusteeni piti kutinsa, Innanen nauraa.

Alussa tosiaan näytti siltä, että Newcastle on Citylle pelkkä suupala. Sergio Agüero siirsi vieraat johtoon vain 24 sekunnin pelin jälkeen. Osuma oli nopein tämän kauden Valioliigassa.

Avauspuolikkaan perusteella City vaikutti edellisten pelien tapaan marssivan vakuuttavaan voittoon. Vierasjoukkueen vire kuitenkin lopahti sen jälkeen, kun Salomon Rondon iski tasoituksen 66. minuutilla.

Tasoitus oli jääkylmä isku Cityn niskaan. Rondonin maali syntyi Newcastlen ensimmäisestä maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta.

– En tiedä mitä ihmettä tapahtui pukukopissa tauolla ja mitä kävi toisella puoliajalla. Ensimmäisellä puoliajalla City olisi voinut tehdä useammankin maalin. Menivätkö he sitten Rondonin tasoitusmaalista paniikkiin, en osaa sanoa, Innanen pyörittelee.

Newcastle sai maalista lisäpotkua, City sen sijaan vaikutti lamaantuvan. Matt Ritchie laukoi Newcastlen voittomaalin rangaistuspotkusta kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä ja syvensi Liverpoolin perässä mestaruuden uusimisesta haaveilevan joukkueen tilannetta.

Rangaistuspotkun aiheuttaneesta tilanteesta Innanen syyttää Cityn vasenta laitapuolustajaa Daniloa. Selostajan mielestä brassi esiintyi pelissä kaikkea muuta kuin vakuuttavasti ja huokui epävarmuutta.

– Ihmettelen, jos Danilo avaa sunnuntaina Arsenalia vastaan. Tiedetään, että hän on hyvä kundi ja voittanut kaiken Real Madridissa, mutta hän oli alussa kuin tärisevä haavanlehti. Rankkarikin tuli niin, että hän syötti vähän sellaisen suolaavan syötön Fernandinholle, ja Sean Longstaff teki fiksusti. Kun Fernandinho ojensi jalkaansa, siinä oli kontakti. Todella huono syöttö Danilolta.

Innanen muistaa nähneensä avausjaksolla Danilolta myös toisen kardinaalimunauksen. Pakki menetti harhasyötöstä pallon Richielle, joka laukoi kuitenkin ohi maalin.

Cityn voiton puolesta puhui tiistaina sekin, että Newcastle oli jäänyt Valioliigassa huimat 22 kertaa peräkkäin ilman voittoa taivaansinisiä vastaan. Se nosti entisestään Harakoiden voiton arvoa.

– Täysin käsittämätön peli. Newcastle taisteli upeasti ja ainakin Liverpoolissa tulos otettiin somereaktioiden perusteella tietysti innolla vastaan. Täysin odottamaton ja aivan käsittämätön tulos, Innanen ihmettelee.

Cityn kompurointi tarjosi sarjakärki Liverpoolilla sauman kasvattaa joukkueiden välistä eroa torstaina. Cityn kannalta kävi kuitenkin hyvin, kun Pool jäi tasapeliin Leicesteriä vastaan. Eroa syntyi kuitenkin pisteen verran – nyt Pep Guardiolan tähtisikermä on viisi pinnaa punapaitoja perässä.

Arsenalilla iskun paikka

– Kyllähän tämä nyt tarkoittaa sitä, ettei Cityllä yksinkertaisesti ole varaa menettää pistettäkään Arsenalia vastaan. Nyt Arsenalilla voisi olla jonkinlainen iskun paikka, koska luulisi Cityn jollain tavoin kokeneen henkisesti kovan kolauksen kauden neljännen tappion myötä, Innanen sanoo ennakoiden sunnuntaina pelattavaa Cityn ja Arsenalin välistä mittelöä.

Arsenal kukisti tiistaina omassa ottelussaan kotonaan Cardiffin 2-1. Silmiinpistävää oli saksalaistähti Mesut Özilin palaaminen lontoolaisten avauskokoonpanoon. Edellisen kerran Özil pelasi avauksessa tapaninpäivänä Birghtonia vastaan, ja silloinkin hänet otettiin vaihtoon jo tauolla.

– Arsenalin kannalta oli hyvä asia, että Özil oli taas kehissä ja oli avauksessa. Myös se on sunnuntain huippupeliä ajatellen hyvä asia, että Pierre-Emerick Aubameyang sekä Alexandre Lacazette tekivät maalin mieheen. Ne joilta odotettiin maaleja, niitä myös tekivät.

– Nyt Cityä mitataan oikein kunnolla. Arsenalissa tiedetään, että nyt voisi olla hyvä hetki iskeä. Mutta kolikon kääntöpuoli on se, miten Guardiola saa joukkonsa parsittua kasaan tällaisen hirvittävän takaiskun jälkeen.

Manchester City-Arsenal näkyy sunnuntaina 3.2. klo 18.20 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Mikko Innasen selostamana.

Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat ovat katsottavissa ilmaiseksi perjantaista 1.2. klo 17.00 alkaen maanantaihin 4.2. klo 8.00 saakka. Lue lisää täältä.