Manchester City toi tuliaisina Gelsenkirchenistä voiton ja jopa kolme vierasmaalia. Mestarien liigan neljännesvälierän ensimmäisestä osasta napattu oiva tulos kätkee kuitenkin taakseen myös ongelmia.

Pep Guardiolan joukot rytmittivät peliä viime ajoilta tutusti; sisään molemmille jaksoille tultiin valtavalla höyryllä. On jo kovin tutun kuuloinen tarina, että Sergio Agürero vie joukkueensa alussa johtoon – niin kävi nytkin. Tosin argentiinalaisen maali otti syntyäkseen tällä kertaa jopa 18 minuuttia. Schalke nousi kuitenkin vielä ensimmäisellä jaksolla ohi, kahden rankkarin ansiosta. Ensimmäinen näistä vihellettiin Nicolás Otamendin käsivirheestä. Tilanne tarkistettiin VAR:n avulla.

– Se oli rankkari, City-manageri sanoi.

– Mikäli VAR olisi ollut käytössä viime kaudella (Cityn Mestarien liigan ottelussa) Liverpoolia vastaan, peli olisi kääntynyt. Olen systeemin suuri kannattaja, sillä kannatan reiluutta jalkapallossa. VAR:ssa on vielä ongelmansa, mutta niin on managereillakin alussa; ihmiset odottavat 6-0 -voittoa jokaisesta ottelusta. Systeemi kehittyy ajan myötä.

Sen lisäksi, että City antoi isännille kaksi maalia, nappasi Otamendi vielä 68. minuutilla toisen varoituksensa, ja jätti joukkueen vajaamiehiseksi. Se kuitenkin nousi Leroy Sanén ja Raheem Sterlingin maaleilla lopulta voittoon.

– Teimme kolme maalia vieraskentällä. Aloitimme ja päätimme ottelun loistavasti, reagoimme hyvin puoliajalla; olen enemmän kuin ilahtunut näistä asioista, Guardiola summasi.

Aivan kaikki ei kuitenkaan mennyt nappiin.

– Lopulta olen ilahtunut, mutta tämä ei riitä tässä kilpailussa. Annoimme heille kaksi osumaa ja kärsimme ulosajon. Parannettavaa siis riittää.

Lähde: Manchester City