Manchester City isännöi tiistai-iltana Schalkea Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa.

Voitettuaan ensimmäsen osaottelun 3-2 vieraissa, Manchester Citylle olisi riittänyt vain 0-1-tappio päästäkseen otteluparista jatkoon.

Pep Guardiolan joukkue ei kuitenkaan antanut minkäänlaista armoa, murskaten saksalaisseuran 7-0 Etihad Stadiumilla. Yhteislukemat olivat siis jopa kaksinumeroiset, kun City voitti otteluparin yhteisluvuin 10-2.

Manchester City

@ManCity
Your City line-up for tonight! 😍

XI | Ederson, Walker, Danilo, Laporte, Zinchenko, Gundogan, Silva (C), Sterling, Sane, Bernardo, Aguero

#s04 #UCL #S04MCI

Manchester City kärsi useista poissaoloista avauksensa kanssa. Kevin De Bruyne ja Vincent Kompany olivat kumpikin loukkaantuneita, Fernandinho ja Nicolas Otamendi sen sijaan pelikiellossa.

Pep Guardiola valitsikin keskuspuolustajikseen Aymeric Laporten ja laitapuolustaja Danilon. Loukkaantumisongelmista kärsinyt John Stones avasi penkiltä.

Kotijoukkue dominoi peliä heti ensiminuuteista lähtien, halliten palloa 75-prosenttisesti noin 20 minuutin jälkeen.

Ensimmäinen huippupaikka tuli Sergio Agüerolle, joka laukoi Raheem Sterlingin matalan keskityksen epäonnekkaasti tolpan kautta ulos.

Agüero pääsi hetkeä myöhemmin uudelle maalintekopaikalle, mutta argentiinalaiskärjen pusku Oleksandr Zintšenkon keskityksestä suuntautui päin maalivahti Ralf Fährmannia.

Puolen tunnin pelin jälkeen Schalke kärsi ison takaiskun, kun Jeffrey Bruma kaatoi Bernardo Silvan rangaistusalueen sisällä. Hieman heppoisesta taklauksesta erotuomari vihelsi kuitenkin rangaistuspotkun.

Sergio Agüero otti pilkusta vastuun ja chippasi pallon kylmäverisesti maaliin. Manchester City johti ottelua nyt 1-0-lukemin, yhteismaaleissa 4-2.

Toista maalia ei tarvinnut odottaa kuin kolme minuuttia lisää, kun Agüero viimeisteli pallon jälleen kerran Fährmannin selän taakse.

Ilkay Gündogan pelasi Sterlingin läpiajoon oikealta laidalta, jonka jälkeen englantilaishyökkääjä tuikkasi pallon kantapäällään Agüerolle maalin edessä. Argentiinalaiskärki tökkäsi pallon nätisti maalivahdin jalkojen välistä sisään.

Kyseessä oli Agüeron yhdestoista maali hänen viimeisessä seitsemässä ottelussaan saksalaisjoukkueita vastaan.

11 - Sergio Aguero has scored 11 goals in his last seven Champions League appearances against German opposition. Certainty. #MCIS04

Agüeron toinen maali jouduttiin tarkastamaan myös videotuomareilta, koska maalin syöttänyt Sterling näytti aluksi olleen paitsiossa. Hidastukset kuitenkin osoittivat, että Sterling oli juuri ja juuri samassa linjassa Schalke-puolustaja Weston McKennien kanssa.

Ottelu oli muodostumassa Manchester Cityn aikamoiseksi turpasaunaksi, kun Leroy Sané teki joukkueensa kolmannen pelin 43 minuutin jälkeen.

Zintšenkon läpisyöttö vapautti Sanén, joka otti pallon haltuunsa Schalke-boksin sisällä. Vasemman jalan laukaus meni jälleen Fährmannin jalkojen välistä maaliin. Maali oli hänen ammatilaisuransa 50.

50 - Leroy Sane has scored his 50th goal in all competitions at senior club level (37 Man City, 13 Schalke). Milestone. #MCIS04

Ensimmäisen puoliajan päätyttyä Manchester City johti otteluparia nyt murskaavin 6-2-lukemin.

Heti toisen jakson alussa Sanélla oli tilaisuus viedä City jo 4-0-johtoon. 23-vuotias hyökkääjä laukoi pallon kuitenkin hieman ohitse takatolpan.

Hetkeä myöhemmin Sané viimeisteli seuraavan tilanteensa paremmin. Hyökkääjä ohitti Fährmannin ja pisti pallon tyhjiin, mutta tällä kertaa VAR joutui hylkäämään Manchester Cityn maalin paitsiona. Ottelu jatkui 3-0-lukemissa.

Manchester City meni kuitenkin 55 peliminuutin jälkeen 4-0-johtoon, kun Raheem Sterling laukoi Leroy Sanén kauniin keskityksen maalin yläkulmaan. Avustava erotuomari liputti tilanteen paitsiona, mutta VAR korjasi tilanteen oikeaksi ja Cityn neljäs maali oli vihdoin ja viimein tosiasia.

Schalke sai ensimmäisen laukauksensa kohti maalia tunnin pelin kohdalla, kun Yevheniy Konoplyanka ampui pallon etäältä Edersonin hyppysiin.

Tilanteen jälkeen Manchester City teki kaksi pelaajavaihtoa, kun Gabriel Jesus korvasi Sergio Agüeron ja Phil Foden kapteeni David Silvan. Kyseessä oli 18-vuotiaan neljäs esiintyminen Mestarien liigassa tällä kaudella.

Vaihdoista huolimatta Manchester Cityn dominointi ei lakannut. Sané keskitti pallon takaviistoon Bernardo Silvalle, jonka vasemman jalan laukaus meni tolpan kautta maaliin. City johti otteluparia nyt murskaavin 8-2-lukemin.

Pep Guardiola käytti viimeisen vaihtonsa Aymeric Laporten korvaamiseen Fabian Delphillä. Loppuottelun keskuspuolustajina toimivatkin siis Danilo ja Kyle Walker.

Schalken häpeällinen puolustustyöskentely jatkui, kun Sané syötti jo kolmannen maalinsa kasvattajaseuraansa vastaan. Phil Foden sai pallon saksalaislaiturin näppärästä pystysyötöstä, meni Fährmannin ohitse ja viimeisteli pallon tyhjiin.

Maali oli englantilaisen teinisensaation ensimmäinen koskaan Mestarien liigassa.

Fährmann joutui antautumaan jo seitsemättä kertaa kuusi minuuttia ennen päätösvihellystä, kun saksalaisvahti päästi Gabriel Jesusin kaukolaukauksen melko helposti sisään kätensä alta.

Manchester Cityn rökitys loppui kuitenkin siihen paikkaan. Schalke oli päihitetty murskaavin 7-0-lukemin.