Valioliigalauantain keskipäivässä nähtiin tänään viisi ottelua. Viaplayn esittämässä Manchester Cityn ja Bournemouthin välisessä kamppailussa sinipaidat veivät voiton niukasti, mutta ansaitusti.

AFC Bournemouth 🍒

@afcbournemouth
🚨 TEAM NEWS 🚨

Confirmed, our starting line-up and subs for our @premierleague game against @ManCity at Vitality Stadium.

🔘 Brooks starts
🔘 Daniels and Simpson also in
🔘 Surman captain

Live blog 💻: bit.ly/afcb-mc-18-19

#BOUMCI

Manchester City

@ManCity
Let's do this! 💪

XI | Ederson, Walker, Stones, Otamendi, Zinchenko, Gundogan, Silva (C), De Bruyne, Sterling, Bernardo, Aguero

Subs | Muric, Danilo, Kompany, Sané, Mahrez, Jesus, Foden

@HaysWorldwide ⚽️ #BOUMCI #mancity

Manchester City otti ottelusta samantien ohjat, mutta Bournemouthin puolustusryhmitys teki työnsä erinomaisesti. Eddie Howen miehistö ei lähtenyt ottamaan riskejä, antaen Citylle kaiken ajan pyöritellä palloa Bournemouth-puolustuksen edustalla.

Pallon pyörittelyksi se hyvin paljolti jäikin. City ei onnistunut murtamaan Bournemouthin puolustusta kuin muutamaan otteeseen ensimmäisen jakson aikana. Pallonhallinta oli kuitenkin lähes 85-prosenttisesti vieraiden puoleen.

David Silvalla oli jakson paras tilaisuus tuikata pallo maaliin, mutta espanjalaistaiturin laukaus matalasta keskityksestä meni hieman ohitse maalin.

City sai ensimmäisen laukauksensa kohti maalia vasta pelin 43. minuutilla, kun John Stonesin pusku kulmapotkusta pomppi Artur Borucin hyppysiin.

City kärsi vielä ennen puoliaikavihellystä ikävän miestappion, kun tähtimies Kevin De Bruyne joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

Toisella jaksolla City jatkoi dominointiaan. Tulosta syntyi reilun kymmenen minuutin pallottelun jälkeen.

De Bruynen tilalle vaihdettu Riyad Mahrez vei vieraat 1-0-johtoon, kun pitkä syöttöketju päätyi algerialaiselle boksin oikella laidalla. Mahrezin laukaus olisi ollut torjuttavissa, kun pallo lipui Borucin ohitse etutolpan juureen.

Hetkeä myöhemmin Raheem Sterlingillä ja Sergio Agüerollakin oli tilaisuus viedä City 2-0-johtoon, mutta Boruc nollasi kummankin laukauksen lähietäisyydeltä.

Agüero oli myös tehdä kauden 19. valioliigamaalinsa keskityksestä, kun hänen syöttönsä Mahrezia kohden suuntautuikin maalia kohden. Ylärima kuitenkin pelasti Bournemouthin.

Viisi minuuttia ennen loppuvihellystä Mahrez kävi vielä kertaalleen lähellä, puskien kulmapotkusta tolppaan.

Phil McNulty

@philmcnulty
Eddie Howe's Bournemouth have just 18% possession at home to Manchester City. Not a single shot against 23. No corners against 14. Lucky to get nil?

Ottelu päättyi lopulta Cityn niukkaan 1-0-johtoon.

Manchester City

@ManCity
FULL-TIME | Our second hard-fought win this week! Well done, boys! 💪

🍒 0-1 🔵 #BOUMCI #mancity

Samaan aikaan pelatuissa valioliigaotteluissa Southampton yllätti Manchester Unitedin Old Traffordilla. Yan Valerie vei vieraat ensiksi 1-0-johtoon ensimmäisellä jaksolla.

Andreas Pereiran ensimmäinen United-maali toi kotijoukkueen tasoihin toisella jaksolla, jonka jälkeen Romelu Lukaku teki viikon kolmannen maalinsa vain hetkeä myöhemmin.

Sarjaputoamista vastaan taisteleva Southampton sinnitteli parhaansa mukaan, ja James Ward-Prowse tasoitti pelin 2-2-lukemiin vapaapotkusta varttia ennen päätösvihellystä.

United ei kuitenkaan luovuttanut ja meni kamppailussa 3-2-johtoon Lukakun pelin toisella osumalla. Paul Pogballa oli vielä tilaisuus viedä lukemat 4-2:een pilkulta, mutta maalivahti Angus Gunn venyi torjuntaan.

Manchester United

@ManUtd
What. A. Game. Phew! 😅 #MUFC #MUNSOU

Valioliiga lauantaina 3.2.

Klo 14:30

Tottenham-Arsenal 1-1 (0-1)
0-1 A. Ramsey 16′
1-1 H. Kane rp. 74′
1-1 P. Aubameyang ep. rp. 90’+1

Klo 17:00

Bournemouth-Man City 0-1 (0-0)
0-1 R. Mahrez 56′

Brighton-Huddersfield 1-0 (0-0)
1-0 F. Andone 79′

Burnley-Crystal Palace 1-3 (0-1)
0-1 P. Bardsley om. 15′
0-2 M. Batshuayi 48′
0-3 W. Zaha 76′
1-3 A. Barnes 90′

Man United-Southampton 3-2 (0-1)
0-1 Y. Valery 26′
1-1 A. Pereira 54′
2-1 R. Lukaku 59′
2-2 J. Ward-Prowse 75′
3-2 R. Lukaku 89′
3-2 P. Pogba ep. rp. 90’+5

Wolverhampton-Cardiff 2-0 (2-0)
1-0 D. Jota 16′
2-0 R. Jimenez 18′

Klo 19:30

West Ham-Newcastle