FA cupissa on edetty puolivälierävaiheeseen. Swansean ja Manchester Cityn välinen kohtaaminen lauantai-iltana herättää varmuudella jalkapalloromantikkojen tunteet David vastaan Goljat -hengessä , mutta viimeistään nyt on aika herätä realismiin.

Näin ainakin, mikäli uskominen on Viasatin selostaja Ville Kuusista.

-Totta kai Euroopan metropoleista on suuri hyppäys Pohjois-Walesiin, mutta vaikka kuinka haluaisi asiaa romantisoida, niin ei tässä ottelussa ole kuin yksi suosikki, Kuusinen niittaa Valioliiga.comille.

Ylimielisyys voi joskus olla ennakkosuosikin taakkana, mutta Kuusinen uskoo, että Pep Guardiolan komennossa ei moista tulla näkemään.

-Voi olla, että edessä on räntää, vettä ja vihamielinen kotiyleisö, mutta taitotason ero ei kavennu edes noilla tekijöillä. Toki olisi mielenkiintoista nähdä Manchester Cityn joutuvan ahdinkoon, mutta kun se ei ole siihen joutunut oikeastaan kuin muutamassa ottelussa koko kauden aikana, niin tuskin nytkään, Kuusinen pohtii.

Kuusinen ei kuitenkaan jätä Swanseaa aivan vaille mahdollisuuksia.

– Nyt pelataan FA cupia, jossa jättiläiset kaatuvat joka vuosi. Ollaan kuitenkin siinä tilanteessa, että tappio ei luultavasti heilauttaisi Manchester Cityä tai Pep Guardiolaa kovinkaan pitkään. Tavoitteet ovat jossain aivan muualla kuin cup-voitossa.

[readmore from=Manchester-City]

– Swansealle tämä olisi yksi seurahistorian suurimmista voitoista. Ehkä annetaan sen pienen romantikon vielä pitää toivoa yllä jonkin aikaa, vaikka lopputulos tulee tuskin sydäntä pakahduttamaan, Kuusinen runoilee lopuksi.

Swansea-Manchester City -ottelun lisäksi näet kaikki muutkin FA cupin ottelut Viasatin jalkapallokanavalta sekä Viaplay-suoratoistopalvelusta. Virittäydy kanaville lauantaina 16.3. klo 19.20 alkaen.