Swansea City oli lähellä yllättää Manchester Cityn FA Cupin puolivälierissä lauantai-iltana.

Walesilaisjoukkue johti kamppailua 2-0 ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta Manchester City nousi viimeisen kaksikymppisen aikana 3-2-voittoon.

Mestaruussarjajoukkue ei kuitenkaan voi olla tyytyväinen ratkaisuhetkien tuomarityöskentelyyn. Sergio Agüeron viimeminuuttien voittomaali olisi pitänyt viheltää paitsioksi.

Manchester City on toinen joukkue FA Cupin välierissä Watfordin lisäksi. Viimeisistä paikoista taistelevat Wolverhampton ja Manchester United, sekä Millwall ja Brighton.

Swansea City AFC

@SwansOfficial
📝 | Here is this afternoon's #FACup starting XI 🆚 @ManCity...

1⃣ change for the #Swans.
🔘 @Jayfultonn comes in for the injured @Knaughts88.
🔘 @Matt_Grimes8 moves to left-back.

Manchester City

@ManCity
Here’s how we line-up for our #FACup quarter-final…

XI | Ederson, Walker, Otamendi, Laporte, Delph, Gundogan, Silva (C), Bernardo, Sane, Mahrez, G Jesus.

SUBS | Muric, Danilo, Sterling, Aguero, Zinchenko, Foden, Garcia.

🔵 @HaysWorldwide #swansvcity

Manchester Cityn ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin viiden minuutin pelin jälkeen, kun ruotsalaisvahti Kristoffer Nordfeldt joutui venymään Leroy Sanén kovan laukauksen tielle. Riyad Mahrez pääsi kiinni reboundiin, mutta nikkasi puskunsa hieman ohitse maalin.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen Bernardo Silvalla oli hyvä tilaisuus avata Cityn maalihanat. Sanén keskitys laskeutui nätisti merkkaamattomalle portugalilaiselle, jonka volley suuntautui kuitenkin päin maalivahtia.

Ottelu sai 20 minuutin pelin jälkeen yllättävän käänteen, kun Swansea meni ottelussa 1-0-johtoon.

Fabian Delph kamppasi Connor Robertsin rangaistusalueen sisällä ja erotuomari vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun. Matt Grimes otti pilkusta vastuun ja tykitti sen vasempaan yläkulmaan.

Manchester City ei onnistunut vastaamaan Swansean yllätysosumaan. Kotijoukkue menikin jo 2-0-johtoon yhdeksän minuuttia myöhemmin.

Manchester Cityn akatemiakasvatti Bersant Celina rokotti entistä seuraansa, ja viimeisteli Swansean kauniin vastahyökkäyksen Edersonin selän taakse.

David Silvan yritys pyöri hetkeä myöhemmin aivan maaliviivalla, mutta Swansea-puolustus ehti viime tingassa pelastamaan tilanteen.

Pep Guardiola näytti mietteliäältä, kun ensimmäinen jakso tuli päätökseen Swansea 2-0-johtoasemassa.

Toisella jaksolla City vaihtoi kehiin Raheem Sterlingin, Oleksandr Zintšenkon ja Sergio Agüeron, kun vierasjoukkue alkoi painostamaan Swanseaa oikein kovalla tahdilla.

Kotijoukkueen vastustus tulikin päätökseen ottelun 69. minuutilla. Agüero pelasi pallon rangaistusalueen vasemmalle laidalle, josta Bernardo Silva laukoi pallon taitavasti ulkosyrjällä maaliverkon perukoille.

Cityn takaa-ajo oli alkanut, ja Swansean pelaaminen ei tuntunutkaan enää yhtä varmalta.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Sterling murtautui Swansean alueelle, ja kömpelö Cameron Carter-Vickers kumosi laitahyökkääjän sääntöjen vastaisesti. Erotuomari Andre Marriner vihelsi tilanteesta ottelun toisen rangaistuspotkun.

Agüero astui pallon taakse ja laukoi sen tolppaan. Argentiinalaishyökkääjällä kävi kuitenkin tuuri, koska pallo kimposi lopulta Nordfeldtin jalkojen kautta sisään.

City oli siis tasoissa, kun peliä oli takana 78 minuuttia.

Nordfeldt korjasi huonotuurista omaa maaliaan upealla kaksoistorjunnalla vain hetkeä myöhemmin, kun sekä Agüero että Gabriel Jesus pääsivät laukomaan lähietäisyydeltä.

Agüero sai kuitenkin maalinsa, kun Manchester Cityn maalitykki varmisti joukkueellensa voiton kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä.

Bernardo Silvan keskitys löysi Agüeron maalin edustalta, ja hänen kaunis syöksypuskunsa upposi maalin perukoille.

Swansea ei kuitenkaan voi olla tyytyväinen tilanteen tuomarityöskentelyyn, nimittäin kamerahidastuksien perusteella Agüero oli tilanteessa metrin verran paitsiossa.