Manchester City koki kitkerääkin kitkerämmän tappion Mestarien liigan puolivälierissä. Joukkue voitti toisessa osaottelussa Tottenhamin maalein 4-3, mutta Spurs eteni vierasmaalisäännön turvin välieriin.

Ratkaisevan osuman iski loukkaantuneen Moussa Sissokon tilalle vaihdettu Fernando Llorente. Kieran Trippierin keskitys osui Llorenten käteen, josta se kimposi hyökkääjän lonkan kautta maaliin. Tilanne tarkastettiin videolta, ja lopulta erotuomari Cüneyt Cakir hyväksyi osuman.

Pallon osuminen käteen ei kunnolla näkynyt edes nauhalta. Cakirkin levitteli käsiään näyttäessään maalia. Entinen valioliigatuomari Mark Clattenburg oli sitä mieltä, että tuomio meni oikein.

Vaikka Cakir olisi kunnolla nähnyt videolta käteen osumisen, maali olisi hyvin mahdollisesti hyväksytty. Tilanteessa ei ollut minkäänlaista tahallisuutta, käsi oli luonnollisessa peliasennossa eikä Llorente ojentanut kättään kohti palloa. Ensi kauden säännöillä maalia ei kuitenkaan olisi hyväksytty.

Jalkapallon säännöistä päättävä kansainvälinen elin IFAB on jo päättänyt, että jatkossa maalia ei hyväksytä, mikäli välittömästi maaliin johtaneessa syötössä tai laukauksessa pelaaja osuu palloon kädellään. Tulkinnanvaraa ei siis jatkossa ole. Jos käsi osuu palloon, ei maalia.

Mutta se on vasta ensi kauden juttu. Cityn kannalta sääntömuutos tulee voimaan kiusallisen myöhään.