Manchester City voitti Burnleyn sunnuntaina 1-0 Valioliigassa. Ottelu pelattiin Turf Moorilla.

Burnley FC

@BurnleyOfficial
TEAM NEWS: Here is your Burnley team to face @ManCity in today's @premierleague game at Turf Moor.

Manchester City

@ManCity
📋 How we line-up against Burnley this afternoon...

XI | Ederson, Walker, Kompany (C), Laporte, Zinchenko, Gundogan, Bernardo, D Silva, Sterling, Sane, Aguero

SUBS | Muric, Danilo, Stones, Mahrez, Otamendi, G Jesus, Foden

⚽️ @HaysWorldwide

🔵 #mancity #BURMCI

Ottelu alkoi Cityn hienoisella hallinnalla, mutta kunnon maalipaikoilla ei mässäilty.

Vieraat etenivät paljon laitojen kautta, mutta Burnleyn kookas puolustus otti mielellään keskityksiä vastaan.

Kotiyleisö mylvi, kun Cityn kapteeni Vincent Kompany vaikutti pelanneen palloa kädellään rangaistusalueellaan. Tuomaristo näki kuitenkin sen, mitä uusintakin paljasti; pallo osui vain Kompanyn päähän, joten peliä jatkettiin ilman vihellystä.

Burnley oli saada mainion tekopaikan, kun City-pakki Kyle Walker liukastui ja menetti pallon omalla kenttäpuoliskollaan. Pallo pelattiin nopeasti Chris Woodille, jonka haltuunotto petti, ja pallo karkasi City-vahti Ederson Moraesin käsiin.

Ensimmäinen puoliaika oli ennen kaikkea esimerkillinen esitys Burnleyn puolustukselta. Cityn oli vaikea löytää välejä, joista se olisi päässyt iskemään.

Pallonhallinta oli tauolle mentäessä Manchester Cityn hyväksi 74-26. Vieraat loivat viisi maalintekoyritystä, Burnley yhden.

City jatkoi myllyttämistä myös toisella puolikkaalla ja Burnleyn maalivahti Tom Heaton joutui heti koetukselle. Burnley ei käytännössä päässyt pallon kanssa mihinkään, ja peliväline pyöri usein pitkiäkin aikoja kotijoukkueen rangaistusalueella tai sen läheisyydessä.

Pallo kävi kertaalleen Ashley Barnesin kädessä Burnleyn rangaistusalueella. City ei kuitenkaan pilkkua saanut.

Peliväline löysi lopulta tiensä Burnleyn verkkoon reilun tunnin kohdalla, mutta pienestä se oli kiinni. Sergio Agüero laukoi muutamasta metristä. Burnleyn Matthew Lowton laittoi kroppansa vedon tielle ja purki pallon pois, mutta tuomarin kelloon kilahti ilmoitus, että pallo oli ylittänyt maaliviivan. 0-1.

Premier League

@premierleague
29.51mm

Fine margins

#BURMCI

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Burnley pelasti pallon taas maaliviivalta – tällä kertaa onnistuneesti. Gabriel Jesus karkasi vasemmalta maalintekoon ja laukoi tulisesti, mutta Ben Mee heittäytyi viime hetkellä vedon tielle.

Manchester City siirtyi tuloksen myötä jälleen pisteen turvin Liverpoolin edelle sarjakärkeen. Molemmilla on kaksi ottelua pelaamatta. Burnley jatkaa 15. sijalla.