Manchester City lähes täydessä terässään: ”Ellemme voita näitä, häviämme pokaalitaistoja”

© Kuva: Getty Images

Manchester City isännöi tänä iltana Tottenhamia Mestarien liigan puolivälierän ratkaisuottelussa. Yllättävän hampaattomasti vieraspelissään esiintyneen joukkueen on nyt voitettava – managerin mukaan kaikki edessä olevat ottelut.

City jahtaa edelleen ennenkuulumatonta neljän pokaalin kautta.

– Todellakin tilanne on se, että ellemme voita näitä, häviämme pokaalitaistoja, Pep Guardiola sanoo seuran sivustolla.

Ei ole epäilystä siitä, mikä ryhmä on manchesterilaisten pahin mahdollinen kompastuskivi.

– Liverpool on antanut tällä kaudella meille uskomattoman vastuksen. Normaalisti Valioliigan voittoon riittäisi 84 tai 85 pistettä. Molemmat joukkueet ansaitsisivat pokaalin, mutta vain toinen voi sen saavuttaa.

Liverpoolilla on takanaan tähän mennessä 34 ottelua, joista sillä on kasassa 85 pistettä. Cityn vastaavat luvut ovat 33 ja 83. Tänään Valioliigan mestarikandidaatit taistelevat siis kuitenkin maanosan ykköskisan välieräpaikoista. Guardiolan joukkojen terveystilanne on varsin hyvä.

– Mielestäni kaikki ovat kunnossa. Fernandinho on harjoitellut kevyesti, mutta on kuitenkin taas vahvuudessa mukana. Sergio Agüero on kunnossa. Hän tarvitsee kilpailua, ja vähän lisää aikaa päästäkseen aivan parhaaseen teräänsä.

Oleksandr Zinchenko on ollut harjoituksista sivussa, eikä hänen osallistumisensa tämän illan otteluun ole todennäköistä.