Manchester City palasi ainakin toistaiseksi sarjakärkeen, kun Raheem Sterlingin kaksi maalia ja Gabriel Jesusin viimehetkien osuma riittivät kukistamaan sinnikkään Crystal Palacen Selhurst Parkilla.

Manchester City hävisi joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 2-3-lukemin Etihad Stadiumilla.

Pep Guardiola on tehnyt Sterlingistä jäätävän maalikoneen. Englannin maajoukkuemies on tehnyt nyt yli 20 maalia jo toista kautta peräkkäin.

Squawka

@Squawka
Raheem Sterling has scored 20+ goals across all competitions in back-to-back seasons for the first time in his career:

2017/18: 46 games, 23 goals
2018/19: 44 games, 20 goals

Made up for that miss quickly.

Raheem Sterlingille avautui erinomainen maalipaikka jo ottelun ensiminuuteilla. David Silva sivalsi pallon takatolpalle, josta englantilaishyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut laukomaan palloa tyhjiin.

Sterling kuitenkin korjasi virheensä hetkeä myöhemmin, vieden Cityn johtoon vartin pelin jälkeen.

Kevin de Bruyne pelasi kauniin pystysyötön Sterlingille, joka karkasi läpiajoon kentän oikealta laidalta. 24-vuotias laituri ampui pallon kohti maalin kattoa, päihittäen Crystal Palace -maalivahti Vicente Guiatan melko helposti.

Manchester City on voittanut viimeisestä 26 valioliigaottelustaan jokaisen, jossa Sterling on onnistunut maalinteossa.

26 - Manchester City have gone on to win each of the last 26 Premier League matches in which Raheem Sterling has found the net. Charm. #CRYMCI

Manchester Cityllä oli useita maalintekopaikkoja vielä ensimmäisen jakson loppuhetkillä, kun sekä Leroy Sané, Kevin de Bruyne että Benjamin Mendy pääsivät yrittämään maalintekoa.

Crystal Palace ei onnistunut testaamaan Edersonia, ja tauolle edettiin Cityn 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla City jatkoi pallonhallintaa ja maalipaikkojen luomista. Martin Kelly kävikin lähellä omaa maalia heti toisen puoliajan alkuun, kun hän oli ohjata de Bruynen matalan keskityksen sisään. Guiata ehti kuitenkin pelivälineen tielle.

Manchester City teki ottelun toisen maalinsa noin tunnin pelin jälkeen. Sanén matala keskitys löysi Sterlingin rankkaripilkun tienoilta, josta hyökkääjä painoi pallon vasempaan alakulmaan. 2-0 Citylle.

Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ohitse kummankaan joukkueen osalta. Crystal Palace sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen reunalta, josta rankkarispesialisti Luka Milivojevic ampui pallon tulisesti maalin alakulmaan.

Manchester City otti pelin viimehetkillä kehiin John Stonesin, korvaten Leroy Sanén. Saksalaislaituri on syöttänyt 25 valioliigamaalia viime kauden alusta lähtien – enemmän kuin kukaan muu pelaaja.

Sinipaidat eivät antaneet Crystal Palacen kontrolloida peliä, rikkoen kotijoukkueen peliä kovalla prässillä. Vaihtomies Gabriel Jesus viimeistelikin Cityn vastahyökkäyksen kauniilla viimeistelyllä de Bruynen syötöstä kamppailun lisäajalla, varmistaen Cityn 3-1-voiton.