Maanantain ainoassa Valioliigan ottelussa riittää panosta. Jos Manchester City ottaa kotiottelussaan voiton Leicester Citystä, manchesterilaiset palaavat sarjakärkeen ja ohittavat nykyisen kärkijoukkueen Liverpoolin pisteellä.

Liverpool piti lauantaina mestaruushaaveensa elossa kaatamalla Newcastlen 3-2. Ottelusta kehkeytyi jännitysnäytelmä, kun vaihtomies Divock Origi puski voittomaalin vasta 86. minuutilla.

Viiden pelin voittoputkessa illan otteluun lähtevän Manchester Cityn riveistä puuttuu varmuudella kakkosmolari Claudio Bravon lisäksi keskikentän kapellimestari Kevin De Bruyne. Brassi Fernandinhon pelaaminen oli vielä ottelupäivänä epävarmaa.

Pari poissaoloa eivät kuitenkaan liikaa hetkauta ennakkoasetelmia. Kotijoukkue Cityltä odotetaan voittoa, joka johdattaisi sen hyvään asetelmaan ensi sunnuntain päätöskierrokselle.

– Sanon edelleen, että se Cityn materiaalin leveys, se penkki, on kyllä niin vahva. Mutta toisaalta, tulihan Origikin Liverpoolilta penkiltä sisään ja iski, se sotii vähän sitä vastaan, Viasatin selostaja Mikko Innanen sanoo Valioliiga.comille.

Leicester lähtee otteluun allaan erinomainen 3-0-voitto Arsenalista. Yli viikko sitten pelattu ottelu kääntyi Leicesterille toisella jaksolla, kun lontoolaisten Ainsley Maitland-Niles oli ajettu pihalle punaisella kortilla kahden varoituksen seurauksena 36. minuutilla.

Arsenal sinnitteli vajaamiehisenä, ja Leicester painoi päälle. Jamie Vardy iski kaksi viimeistä maalia viimeisen kymmenen minuutin sisään. Nyt 32-vuotiaalla englantilaiskärjellä on kasassa jo 18 sarjamaalia. Jos Vardy osuu urakalla kahdessa viimeisessä ottelussa, jopa maalitilaston voitto on mahdollinen. 22 rysällä tilaston kärjessä koreileva Mohamed Salah loukkaantui lauantaina eikä välttämättä pelaa enää tällä kaudella.

Vardyn edellä on myös kolme 20 maalin miestä: Manchester Cityn Sergio Agüero, Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang sekä Liverpoolin Sadio Mané.

Ennen Arsenalia vastaan pelattua ottelua Leicester oli tahkonut tulosta Valioliigan keskikastin alempia joukkueita vastaan. Arsenal oli joukkueelle ensimmäinen ns. huippuvastus sitten helmikuun Tottenham-ottelun. Heti perään vastaan tulee Manchesterin ja koko sarjan kuumin joukkue, joka on hävinnyt vain yhden 17 viime sarjaottelusta. Loput 16 ovat voittoja.

– Leicester on näyttänyt ihan hyvää henkistä venymiskykyä. He ovat yhdeksäntenä sarjassa ja voivat pelata paineitta. Muistuttaisin, että tapaninpäivänä Leicester voitti Cityn 2-1 sarjassa. Liigacupissa Leicester hävisi vasta rangaistuspotkuilla, Innanen kertaa.

– Manchester City on tietysti ehdoton voittajasuosikki, mutta nyt on taas se tilanne, että heillä on kaikki maailman paineet, kun Liverpool kaivoi voiton, vaikka näytti siltä että se päättyy tasan.

Vauhtia luvassa

Innanen korostaa molempien joukkueiden hyökkäyskapasiteettia. Pelissä on aineksia vauhdikkaaseen ja viihdyttävään jalkapalloon.

– Odotan tätä peliä suorastaan onnesta täristen!

Kävi Manchester Cityn ja Leicester Cityn välisessä ottelussa miten tahansa, Valioliigan mestaruus ratkeaa joka tapauksessa vasta ensi sunnuntain päätöskierroksella. Silloin Man City kohtaa Brightonin vieraissa ja Liverpool isännöi samaan aikaan kotonaan Wolverhamptonia.

Mikko Innasen selostama Manchester City-Leicester City näkyy maanantaina 6.5. klo 21.50 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.