Liigacupin neljännen kierroksen tiistai-illan otteluissa katseet kääntyvät Manchesteriin, kun kilpailun voittoa puolustava City isännöi Southamptonia.

Cityn luotsi Pep Guardiola luonnehtii Southamptonin pelaajia ”uskomattomiksi ammattilaisiksi”, vaikka joukkue koki perjantain liigaottelussa historiallisen 0–9-kotitappion Leicesterille.

– En aio tuomita heitä tai valmistautua otteluun heitä vastaan sen perusteella, mitä Leicesteriä vastaan tapahtui, Guardiola tuumi ottelun alla.

– He yrittävät parhaansa.

Molempien joukkueiden kokoonpanoon on luvassa useita muutoksia viime viikonlopun peleistä. Guardiola odottaa Saintsin pelaajilta reaktiota murskatappioon.

– Se ei ole helppoa, mutta he ovat uskomattomia ammattilaisia. Manageri on hetken surullinen, yhden yön, mutta sen jälkeen heidän on siirryttävä eteenpäin. Me tiedämme, millainen joukkue Leicester on. Se ei ollut helppoa.

Herkkupalat keskiviikkona

Ennakkoon ajatellen mielenkiintoisimmat kamppailut pelataan keskiviikkoiltana, kun Liverpool isännöi Arsenalia ja Chelsea Manchester Unitedia.

Liverpoolin kannalta positiivinen uutinen on se, että nilkkavaivasta kärsinyt Mohamed Salah pystyi harjoittelemaan maanantaina.

Manageri Jürgen Klopp painotti viikonlopun Tottenham-voiton jälkeen, ettei egyptiläisen tilanteessa ole kyse mistään vakavammasta.

Sen sijaan polvivammaa potevan Joel Matipin tilanne on auki. Joidenkin mediatietojen mukaan kamerunilainen voisi olla sivussa jopa kuusi viikkoa.

Arsenalin leirissä kaikki huomio on ollut manageri Unai Emeryssä ja kapteeni Granit Xhakassa, jonka vihainen reaktio viikonlopun vaihtokomennuksen jälkeen on puhuttanut faneja.

Chelsea hakee kotiyleisön edessä revanssia Unitedista, joka voitti joukkueiden kohtaamisen 4–0-lukemin Valioliigan avauskierroksella.

Ross Barkley ja Antonio Rüdiger saattavat palata lontoolaisten kokoonpanoon, mutta N’Golo Kantén paluuaikataulu on vielä auki.

United pelasi kuukausia ilman vierasvoittoa, mutta nyt sen on voittanut kaksi matkaottelua perätysten.

Otteluparien voittajat selviytyvät Liigacupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Liigacupin 4. kierros

Tiistai 29. lokakuuta
21.45 Burton Albion – Leicester
21.45 Crawley – Colchester
21.45 Everton – Watford
21.45 Manchester City – Southampton Viasat
21.45 Oxford – Sunderland

Keskiviikko 30. lokakuuta
21.30 Liverpool – Arsenal Viasat
21.45 Aston Villa – Wolverhampton
22.05 Chelsea – Manchester United Viasat

Lähteet: BBC, Sky Sports