Manchester City pelasi jo 15. peräkkäisen tappiottoman ottelunsa ja otti kahdeksannen voittonsa putkeen, kun se kukisti Etihad Stadiumilla täysin aseettoman Crystal Palacen 4-0. Ottelun ratkaisuksi nousi Cityn murhaava tehokkuus kulmapotkuissa ja niiden jälkitilanteissa.

Johtoon Manchester City siirtyi 26. minuutilla. Kevin de Bruyne antoi kulmapotkun, jonka Crystal Palace purki vain puolittain. Pallo päätyi pian uudestaan belgialaiselle, joka lähetti oikealta laidalta ulkosyrjällä täydellisen keskityksen maalin edustalle. Siellä päivystänyt John Stones puski kylmänviileästi kotijoukkueen 1-0-tilanteeseen.

Pelin toinen maali oli komea Ílkay Gündoganin yksilösuoritus, jälleen kulmapotkun jälkitilanteesta. Erinomaista kautta pelaava Gündogan otti pallon haltuun 20 metrissä, harhautti näppärästi Andros Townsendin ja laukoi pallon komeasti rangaistusalueen rajan takaa aivan ylänurkkaan. Pelattu oli tällöin 56 minuuttia.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
Ilkay Gündogan has now scored four goals in his last six Premier League games.

⚽️ vs. West Brom
⚽️ vs. Newcastle
⚽️ vs. Chelsea
⚽️ vs. Crystal Palace

What a strike. 🚀
No Manchester City player has scored more Premier League goals than Ilkay Gündogan this season (4).

A purple patch in front of goal.

Lisääkin tuli, eikä Kotkat päässyt millään peliin mukaan. City antoi 67. minuutilla ottelun 11. kulmapotkunsa, ja huima tehokkuus erikoistilanteessa jatkui. Ruben Diasin puskun Vicente Guaita vielä torjui, mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä John Stones, joka laukoi arastelematta jo ottelun toisen maalinsa.

Stones oli pelannut ennen tätä iltaa Manchester Cityssä 93 valioliigaottelua tekemättä niissä maaliakaan. Kun hanat aukesivat, tulikin osumia sitten saman tien kaksin kappalein. Cup-otteluissa Stones on vuosien saatossa Citylle jo kaksi maalia tehnyt, ja Mestarien liigassa peräti neljä. Hän siirtyi Cityyn Evertonista kesällä 2016.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - In what is his 171st game in the competition John Stones has scored just his second Premier League goal and his first for Manchester City, the other coming for Everton vs Manchester United in April 2015. Rebirth.

Squawka

@Squawka
26’ John Stones scores his first PL goal for Man City

68’ John Stones scores his second PL goal for Man City

Like buses. 🚎

Stones on tehnyt Transfermarktin mukaan seurajoukkueurallaan vain 12 maalia (10 seurajoukkueessa ja kaksi maajoukkueessa), mutta illan peli oli hänelle jo kolmas kahden maalin ottelu.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - John Stones has scored the third brace of his senior career for club and country:

Sep 2017 vs Feyenoord (Champions League)
June 2018 vs Panama (World Cup)
Jan 2021 vs Crystal Palace (Premier League)

Orthodontist.

Vaikka peli oli jo ratkennut, iski City vielä kerran. Nyt maali ei tullut kulmapotkusta, mutta erikoistilanteesta kuitenkin. Kotijoukkue sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta, ja Raheem Sterling ampui pallon kauniisti muurin yli ylänurkkaan. Maali oli Sterlingille kauden viides. Näyttävä osuma sinetöi loppunumeroiksi 4-0, ja oli Sterlingin uran ensimmäinen vapaapotkumaali.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Raheem Sterling has scored with a direct free-kick for the first time in his senior career. Peach.

Crystal Palace oli ottelussa täysi altavastaaja. Sille tilastoitiin vain kaksi maalintekoyritystä, eikä yhtään laukausta kohti maalia.

City nousi voittonsa myötä Valioliigassa jo toiseksi, vain kahden pisteen päähän sarjakärki Manchester Unitedista. City on pelannut vieläpä ottelun paikallisvastustajaansa vähemmän.

OptaJoe

@OptaJoe
10 - Manchester City in all competitions this season with John Stones and Rúben Dias starting:

10 games
9 wins
1 draw
1 goal conceded

Bromance.