Manchester City kaatoi Brightonin lauantaina vieraskentällä 4-1 Valioliigassa.

City oli todella lähellä siirtyä johtoon 10 minuutin kohdalla, kun Gabriel Jesusin veto jatkoi Robert Sánchezin torjunnasta matkaansa kohti maalia. Pallo oli jo ylittämässä maaliviivaa, mutta Brightonin toppari Lewis Dunk pelasti kotijoukkueen akrobaattisella suorituksella.

Hetkeä myöhemmin pallo kuitenkin päätyi Brightonin maaliin. Sánchez yritti kahmaista pallon ilmasta näppeihinsä, mutta törmäsi Jesusiin ja pudotti pelivälineen käsistään. Bernardo Silva taituroi pallon maalin edustalle, ja İlkay Gündoğanilla oli helppo työ siirtää kuula lähietäisyydeltä verkkoon.

Vajaan puolen tunnin kohdalla City iski toistamiseen. Jack Grealish karkasi Silvan läpisyötöstä puolittaiseen läpiajoon ja tarjosi lopuksi pallon Phil Fodenille, joka liukui sen sisään.

Cityn maalijuhlat jatkuivat jo hetken kuluttua. Sánchez torjui Grealishin vedon, mutta irtopallo tuli Jesusille, joka täräytti pelivälineen suoraan vastapallosta verkkoon.

Toisella puoliajalla Brighton sai pelin juonesta huomattavasti paremmin kiinni, ja 79. minuutilla kotijoukkueelle vihellettiin pilkku, kun City-vahti Ederson Moraes kaatoi Enock Mwepun. Pallon taakse asteli Alexis Mac Allister, joka täräytti pallon sisään Edersonin hanskojen kautta.

Illan viimeinen osuma nähtiin pelin viimeisellä minuutilla. Brighton hukkasi pallon syvällä puoliskollaan, ja Foden tarjosi avopaikan Riyad Mahrezille, joka latasi pallon voimalla Sánchezin ohi.

Manchester City nousi voiton myötä toiseksi sarjataulukossa ja Brighton jatkaa neljäntenä.