Manchester City pitää Arsenalin Mikel Artetaa ja Crystal Palacen Patrick Vieiraa silmällä seuraavaa managerinimitystään ajatellen, kertoo Athletic.

Cityn emoyhtiö, City Football Group, arvostaa valmentajia, jotka tuntevat heidät ja heidän järjestelmänsä. Näin ollen aiempi kokemus CFG:n palveluksessa ja vaikuttava työ toisessa seurassa voivat tehdä heistä vahvoja ehdokkaita.

Arteta, 39, siirtyi suoraan pelaajauransa jälkeen Cityn managerin Pep Guardiolan apuvalmentajaksi. Espanjalaisluotsi toimi maanmiehensä apulaisena 3,5 vuotta, kunnes siirtyi Arsenalin peräsimeen joulukuussa 2019.

Arsenalilla ja Artetalla on ollut heikommatkin hetkensä, mutta hänen projektiaan on ylistetty niin seurayhteisössä kuin sen ulkopuolella. Tällä hetkellä Tykkimiehet on paremmassa lennossa kuin pitkään aikaan: Artetan suojatit päättivät viime vuoden viiden ottelun voittoputkeen, joka katkesi uudenvuodenpäivänä 1-2-tappioon juurikin Manchester Cityä vastaan.

Ranskalainen Vieira, 45, vietti pelaajauransa viimeisen kauden Manchester Cityssä ja jäi seuran akatemiapuolelle töihin, kunnes siirtyi vuonna 2015 toisen City Football Groupin seuran, New York City FC:n käskyttäjäksi. Vuosina 2018-2020 Vieira valmensi kotimaassaan pääsarjajoukkue OGC Niceä.

Crystal Palacen peräsimeen Vieira siirtyi viime kesänä. Hän on ehtinyt johdattaa Palacen 21 otteluun, joista joukkueen saldona on viisi voittoa, kahdeksan tasapeliä ja kahdeksan tappiota.

Sattuimoisin Guardiolan sopimus Manchester Cityssä päättyy ensi kauden jälkeen, kuten myös Artetan diili Arsenalissa. Vieiran ja Palacen sopimus on voimassa vuotta pidempään.

Manchester City haluaisi pitää Guardiolan managerinaan mahdollisimman pitkään, mutta mikään ei ole toistaiseksi varmaa. Guardiola on aiemmin vihjannut, että hän haluaisi pitää sapaattivapaan, kun hänen nykyinen sopimuksensa päättyy.

Guardiola on viihtynyt Cityssä viisi ja puoli vuotta – pidempään kuin yhdessäkään toisessa valmentamassaan joukkueessa – ja johdattanut manchesteriläiset kahdeksaan pokaaliin ja kertaalleen Mestarien liigan loppuotteluun. Kirjoitushetkellä City johtaa Valioliigaa kymmenen pisteen erolla Chelseaan.