© Kuva: Getty Images

Ennakko: Mestarien liigassa huippujännittävä Manchester United-Sevilla

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Manchester United isännöi tiistai-iltana Sevillaa Old Traffordilla. Joukkueiden välinen ensimmäinen osaottelu kolme viikkoa sitten päättyi maalittomaan tasapeliin, joten nyt ratkaistaan, kumpi selvittää tiensä Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukkoon.

Ennakko

Man United oli ensimmäisessä osassa vaikeuksissa hyvin pelanneen Sevillan kanssa. Espanjalaisseura ei kuitenkaan onnistunut käyttämään tilanteitaan hyödyksi David de Gean huipputorjuntojen ansiosta.

0-0-lähtötilanne takaa José Mourinhon ryhmälle erinomaiset lähtökohdat, sillä hallitseva osapuoli tulee todennäköisesti vaihtumaan, kun siirrytään pelaamaan Old Traffordille.

Manchesterilaisseuran itseluottamus on varmasti korkealla. Ensimmäisen ja toisen osan välissä se on pelannut kolme ottelua ja kaikki ovat päätyneet heidän voittoon. Kirsikkana kakun päällä on lauantain maukas voitto arkkivihollisesta Liverpoolista. Tuon ottelun sankariksi nousi Marcus Rashford, joka saattoi hyvinkin pelata itsensä avauskokoonpanoon myös tämän illan kamppailuun.

Siinä missä Man Unitedin itseluottamus on korkealla, on Sevillan otteet ailahdelleet. Viikonloppuna se hävisi tärkeän La Liga -ottelun Valenciaa vastaan kotikentällään ja Atlético Madridia vastaan tullut 5-2-nöyryytys voi myös kummitella mielessä edelleen.

Sevilla piti ensimmäisessä osaottelussa palloa vierailijoita enemmän ja vaikka stadion vaihtuukin, voi tämä saada jatkoa. Man Unitedilla on kuitenkin taito hallita ottelua myös ilman palloa ja siinä Mourinho on mestari, kuten nähtiin muun muassa Liverpoolia vastaan. Se pakottaa vastustajansa tiiviillä puolustamisella huonoihin ratkaisuihin ja osaa rytmittää hyvin peliään pallon saatuaan. Jos Sevilla joutuu pitkään hakkaamaan päätään manchesterilaisten puolustukseen, tulevat he olemaan väsyneempiä ottelun lähestyessä loppua.

Kummallakin joukkueella on hieman terveyshuolia. Viralliset kokoonpanot eivät ole vielä tulleet, mutta pahimmillaan Mourinhon käytöstä puuttuvat Daley BlindAnder HerreraPhil JonesMarcos RojoZlatan Ibrahimovic ja perjantaina itseään harjoituksissa loukannut Paul Pogba. Ranskalaiskeskikentän tilanne kiinnostaa mediaa eniten, mutta Scott McTominay on otteillaan osoittanut, että myös häneen voi luottaa.

Sevillan tärkein poissaolija on erinomaisen ensimmäisen osan pelannut Jesus Navas. Hänenkään tilanteelle ei ole tullut varmistusta, mutta espanjalaismedioiden mukaan tämä ottelu tulee liian nopeasti pohjevammasta kärsivälle laiturille.

Kaiken kaikkiaan Manchester United on ennakkosuosikki, mutta kuten kolme viikkoa sitten huomattiin, ei Sevillaa voi aliarvioida. Marginaalit tulevat todennäköisesti olemaan pieniä ja ratkaisevaksi tekijäksi voi nousta yksittäiset huippusuoritukset tai epäonnistumiset.

Manchester United – Sevilla tiistaina 13.3. klo 21:45

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden