Manhcester Unitedin tämän kauden Mestarien liiga -taival käynnistyy sveitsiläisen Young Boysin vieraana. Ottelu pelataan Bernin Stade de Suissella, jonka kentällä on tekonurmi. José Mourinho ei ole muovialustan suurin fani, mutta varoittaa käyttämästä sitä tekosyynä.

– Varsinkaan etukäteen, en halua että käytämme sitä tekosyynä esitykseen, joka olisi mitään muuta kuin erittäin hyvä.

Teroittaakseen pointtiaan, manageri ottaa vertailun tenniksen maailmasta.

– Olemme Sveitsissä, josta tulee yksi kaikkien aikojen parhaista tennispelaajista, Roger Federer. Olen melko varma, ettei tämäkään suurmies aina pidä alustoista, joilla joutuu pelaamaan, mutta voittaa niillä silti. Meidän on pystyttävä samaan.

Mourinho on ilmaissut huolensa kenttämateriaalista UEFA:n valmentajakokouksessa aiemmin, ja sanonut sen tuovan kotijoukkueelle valtavasti etua. Muun muassa Antonio Valencian kotiin jättämisen katsotaan johtuvan alustasta, jolla pelaaminen saattaisi vaurioittaa tämän ongelmia aiheuttanutta polvea.

Young Boysin arvellaan olevan lohkonsa heikoin joukkue, mutta Mourinho muistuttaa kilpailun luonteesta.

– Viime kaudella näimme esimerkkejä siitä, miten jopa mestarikandidaatteja putosi lohkovaiheessa. Atlético Madridille kävi näin, se on oiva esimerkki siitä, miten kukaan ei ole ennalta turvassa.

Lähde: Telegraph