Manchester United on painettu nyt todella syvälle maanrakoon.

United hävisi sunnuntaina Liverpoolille maalein 1-3 (lue raportti tästä). Tappio tarkoittaa sitä, että United on kerännyt kauden ensimmäisestä 17 sarjaottelustaan vain 26 pistettä. Se on Unitedin mittapuulla todella vähän.

Viimeksi United on aloittanut sarjakauden yhtä heikosti 27 vuotta sitten. Tuohon aikaan Valioliigaa ei vielä ollut olemassa, ja itänaapurimme oli Venäjän sijaan Neuvostoliitto. Maaleja United on päästänyt sarjapeleissä nyt 29. Se taas on heikoin suoritus sitten kauden 1962-63.

OptaJoe

@OptaJoe
26 - Manchester United have picked up 26 points after their first 17 Premier League games; their worst points haul in the top-flight at this stage since 1990-91 (also 26 points). Dip.

United on nyt jäänyt sarjakärki Liverpoolista jo 19 pisteen päähän. Tämäkin on hyvin harvinaista näiden kahden arkkivihollisen välillä.

OptaJoe

@OptaJoe
19 - Liverpool are now 19 points ahead of Manchester United – their biggest lead over them after the first 17 games of an English top-flight season (based on relevant points for a win rules). Gulf.

United-luotsi José Mourinho myönsi pelin jälkeen, että mestaruuspuheet voidaan tämän kauden osalta unohtaa. Joukkueen tavoite on kuulemma yltää neljän sakkiin (lue tästä).

Viimeksi kun United oli samassa jamassa kaudella 1990-91, se päätyi sarjassa lopulta sijalle kuusi. Tällä hetkellä United on Valioliigassa juuri kuudentena. Viidennen sijan Arsenalkin on karannut jo kahdeksan pisteen päähän, vaikka Arsenal hävisi viikonlopun ottelunsa.

LUE MYÖS: José Mourinho haukkui omat pelaajansa – kehui vain aiempia joukkueitaan

LUE MYÖS: Näkökulma: Mourinho pysäköinyt Manchester Unitedin bussin päätepysäkille – Klopp ratkaisi vaihdollaan

LUE MYÖS: Manchester Unitedin alakerta vuotaa – yksi uskomaton tilasto kertoo kaiken