Manchester United lähetti kannattajilleen tekstiviestin ennen sunnuntain Liverpool-ottelua. He muistuttivat, että kaikki ”rasistinen tai syrjivä käyttäytyminen ei ole hyväksyttävää”.

Poliisi tutkii parhaillaan Chelsean ja Manchester Cityn välisen ottelun tapahtumia, sillä Raheem Sterling joutui katsojien rasististen huutojen kohteeksi. Torstaina Chelsean Eurooppa-liiga-ottelussa puolestaan laulettiin epäsopivia kannatuslauluja.

– Muiden joukkueiden viime aikojen tapahtumien (ja omien pitkäaikaisten käytäntöjemme) seurauksena liitymme Valioliigaan muistuttamalla kannattajia, että kaikki rasistinen ja syrjivä käyttäytyminen ei ole hyväksyttävää ja niille ei ole paikkaa pelissä. Olemme joukkue, joka on kärsinyt tragediasta menneisyydessään. Samat asiat pätevät siis lauluihin, jotka viittaavat traagisiin tapahtumiin, jotka ovat vaikuttaneet muihin joukkueisiin, Man Unitedin tekstiviestissä luki.

Jälkimmäisellä osalla viitattiin vuoden 1958 lento-onnettomuudeen, jossa United-pelaajia oli 23 menehtyneen joukossa ja Hillsboroughin tragediaan, jossa 96 Liverpool-kannattajaa kuoli FA Cup -ottelun yhteydessä.