Manchester Unitedin hyvien tulosten takaa näkyy yhä iso ongelma – nyt se joutuu todelliseen testiin: ”Tuskin tuota on viikon Dubain-reissulla kokonaan korjattu”

© Kuva: Getty Images

Old Traffordin kotiyleisö oli tyrmistynyt elokuun lopulla. Valioliigassa pelattiin kolmatta kierrosta, ja kaupungin suurseura United otti mittaa kestomenestyjä Tottenhamista kotistadionillaan.

Vielä avausjaksolla tilanne oli maaliton, mutta toisella 45-minuuttisella Spurs todisti nopeasti olevansa José Mourinhon joukkoja edellä. Harry Kane ja Lucas Moura tekivät parin minuutin sisään kaksi maalia toisen jakson alkupuolella ja aiheuttivat shokin kotijoukkueelle.

Lopulta peli päättyi Tottenhamin selvään 3-0-vierastyrmäykseen, kun brassilaituri Lucas viimeisteli Kanen syötöstä illan toisensa.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen tällä kaudella sunnuntaina, ja Unitedilla on revanssin paikka. Punaisten paholaisten manageri vaihtui joulukuussa Mourinhosta Ole Gunnar Solskjæriin, ja ryhmän otteet ovat seuran rakastetun hyökkääjälegendan johdolla parantuneet radikaalisti. United on voittanut Solskjærin alaisuudessa kaikki viisi peliään, joista neljä on ollut sarjaotteluita ja viimeisin FA Cupin taisto Readingia vastaan.

Viasatin selostajan Ville Kuusisen mukaan Solskjærin taidot punnitaan nyt ensi kertaa kunnolla pyhänä Spursia vastaan.

– Ole Gunnarin ensimmäinen iso testi on nyt luvassa. Hyökkäyspeli on toiminut Molden enkelin alaisuudessa hienosti, mutta haavoittuvaisuus omassa päässä myös tuossa taktiikassa on näkynyt. Tuskin tuota on viikon Dubain-reissulla ihan kokonaan korjattu. Upeaa silti, koska nyt Unitedissa uskalletaan pelata eikä pelätä epäonnistumista.

– Tuohon kakkuun kun heittää Tottenhamin tulivoiman, jossa (Heuing-Min) Son on vielä tässä pelissä mukana, odotan että saamme nähdä maaleja Valioliigan suurottelussa. Innolla selostamaan, Kuusinen tunnelmoi Valioliiga.comille.

Viime vuonna United selviytyi toiseksi Valioliigassa pitkälti tiiviin puolustuspelaamisensa ansiosta. Kauden aikana espanjalaistähti David de Gea piti maalinsa puhtaana huimat 19 kertaa 38 ottelussa.

Alakerran tilkitseminen on ollut joukkueelle tänä vuonna huomattavasti vaikeampaa. 21 ottelusta vain vaivaiset kolme on nollapelejä.

Ville Kuusisen selostama Tottenham-Manchester United näkyy suorana lähetyksenä sunnuntaina 13.1. klo 18.20 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros