Pasi Rautiainen luottaa Manchester Unitedin vireeseen: ”Kamppailevat täysillä neljän joukkoon pääsystä”

© Kuva: Getty Images

Manchester United matkaa Valioliigan viikonlopun aluksi Fulhamin vieraaksi Lontooseen. United on pelannut managerinvaihdoksen jälkeen kahdeksan ottelua Valioliigassa voittaen niistä seitsemän ja pelaten yhden tasan. Ole Gunnar Solskjaerillä on siis vielä tappio kokematta ManU-managerina.

– En ole ennustaja, mutta tuolla eliksiirillä, vireydellä, ilolla ja kaasujalalla, jolla Ole Gunnar antaa poikien toteuttaa peliä, he kamppailevat täysillä neljän joukkoon pääsystä. Mestaruuteen se ei riitä, mutta täysillä kamppaillaan neljän joukkoon pääsystä, sanoo Valioliiga.comille Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen.

United lähtee viikonloppuun viidenneltä sijalta ja se on vain kahden pisteen päässä neljäntenä olevasta Chelseasta. Kolmantena olevaan Tottenhamiin on eroa yhdeksän pistettä.

– Katsotaan, milloin Harry Kane ja Dele Alli tulevat takaisin. Silloin, kun on tuollainen flow päällä, ja purjeet ovat saaneet tuulta alleen, ja positiivinen meininki on päällä, niin se voi riittää ihan mihin vain. He tulevat häviämään jonkin pelin, se on ihan selvää.

– Sanoin jo Mourinhon aikaan, että noilla pelaajilla pitää pystyä parempaan, niin sen he paraikaa todistavat, tuumaa Rautiainen jopa Tottenhamin kiinniottamisesta.

Unitedin tuleva manageri on vielä hämärän peitossa. Rautiainen ennakoi tuoreeltaan Jose Mourinhon potkujen jälkeen Viasatin studiossa, että Ryan Giggs olisi hänen suosikkinsa seuraavaksi manageriksi.

Nyt hän haluaa katsoa tulevat tapahtumat Englannin ja Euroopan kentillä, ennen kuin ottaa aiheeseen uudemman kerran kantaa.

– Katsoimme silloin studiossa vaatimuksia Unitedin managerille, ja silloin vastaukseni oli niitä ominaisuuksia vastaava Ryan Giggs. Haluan kuitenkin esittää vastakysymyksen: jos Ole Gunnar hinaa tuon joukkueen neljän porukan neljän joukkoon, ja hakee cupista tittelin, pudottaa Pariisin miljoonalauman, niin kenet siihen tuollaisten tulosten jälkeen voisi istuttaa? Siinäkin olisi tekemistä.

– Vaikka United on globaali seura ja rahavirrat tulevat monesta lähteestä, niin Manchester Unitedissakin kuunnellaan faneja, Rautiainen sanoo.

Fulham-Man United nähdään lauantaina Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa valioliigastudion ensimmäisenä otteluna. Suora studiolähetys alkaa kello 14.00.

Joni Ahokas

Kertoimet ottelulleSheffield United - Manchester United24.11.2019