Manchester Unitedin ja Liverpoolin välinen sarjakamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Manchester United kärsi kolme loukkaantumista heti ensimmäisen puoliajan aikana, mutta selvisi kamppailusta heikosti esiintynyttä Liverpoolia vastaan. Jürgen Kloppin joukkue nousee kuitenkin tasapelillä sarjataulukon kärkeen.

Manchester United

@ManUtd
🚨 #MUFC TEAM NEWS 🚨

Two changes from our victory over Chelsea...

Liverpool FC

@LFC
#MUNLIV team news. The Reds 🔴

Ashley Young oli aiheuttaa isoja ongelmia joukkueellensa jo pelin ensiminuuteilla, kun hänen huono pudotuksensa oli jäädä Roberto Firminon jalkoihin. Brassihyökkääjä ei ihan ehtinyt katkomaan syöttöä, mutta David De Gea otti pallon haltuun käsillään, mikä johti Liverpoolin epäsuoraan vapaapotkuun Manchester United -boksin sisältä.

James Milner laukoi vaparin kuitenkin päin muuria.

Vartin pelin jälkeen Liverpoolille avautui taas hyvä maalipaikka vapaapotkusta, kun Ander Herrera rikkoi Joël Matipia aivan rangaistusalueen reunalla. Mohamed Salahin yritys meni kuitenkin reilusti ylitse maalin.

Ottelu eteni hitaasti, eikä hurja määrä loukkaantumisia nopeuttanut kamppailun kulkua.

20. peliminuutilla Herrera loukkasi takareitensä ja hänen tilalleen vaihdettiin Andrea Pereira. Hetkeä myöhemmin Juan Mata otettiin pois loukkaantumisen takia. Tilalle astui vastikään reisivammasta palannut Jesse Lingard.

Liverpool sen sijaan menetti brassikärki Roberto Firminon, joka nyrjäytti nilkkansa syöttäessään pallon Salahille. Jürgen Klopp vaihtoi hänen tilalleen Daniel Sturridgen, kun peliä oli takana puolisen tuntia.

Loukkaantumisputki ei kuitenkaan jäänyt siihen. Juuri kentälle tullut Lingard rikkoi reitensä uusiksi, eikä pystynyt jatkamaan. Alexis Sánchez astui täten kehiin, kun peliä oli takana reilu 40 minuuttia.

Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015, valioliigaottelussa nähtiin kolme vaihtoa yhdeltä joukkueelta ensimmäisen puoliajan aikana.

3 - Manchester United are the first team to make three substitutions in the first half of a Premier League game since Burnley in January 2015 vs Newcastle United. Ailing. #MUNLIV

Ottelun päästyä viimein takaisin raiteilleen, Romelu Lukaku pääsi hyvään puskupaikkaan rangaistusalueen sisältä. Alisson torjui belgialaiskärjen yrityksen varmoin ottein.

Ensimmäinen jakso tuli täten päätökseen maalittomana.

Toisella jaksolla ensimmäinen maalipaikka avautui Unitedille. Paul Pogba pääsi puskemaan Youngin vapaapotkun vapaasti kohti maalia, mutta yritys suuntautui kuitenkin päin Alissonia.

Marcus Rashford pääsi 57 peliminuutin jälkeen hyvälle maalipaikalle nopeasta vastahyökkäyksestä, mutta englantilaiskärjen laukaus meni hieman ohitse maalin.

Liverpool vaati rangaistuslaukausta kahdesta peräkkäisestä kulmapotkutilanteesta. Kummallakin kertaa Unitedin nuori keskikenttäpelajaa Scott McTominay paini Liverpool-pelaajien kanssa sääntöjen rajamailla.

Manchester United luuli menneensä ottelussa 1-0-johtoon, kun peliä oli enää vartti jäljellä.

Chris Smalling keskitti pallon matalana Liverpool-maalille, josta Matip tuikkasi pallon omaan maaliinsa. Vierasjoukkueen onneksi avustava kuitenkin tulkitsi Smallingin olleen paitsiossa, eikä osumaa täten laskettu.

Kumpikin joukkue pyrki pitämään huolta siitä, ettei ottelu päättyisi ainakaan tappioon. Pelin kulku olikin täten hyvin katkonaista, kun kumpikin joukkue otti erikoistilanteissa aikansa ja vetäytyi vastahyökkäyksissä aina omalle maalillensa asti.

Ottelu tuli lopulta päätökseen 0-0-tasatilanteessa.

Samaan aikaan pelatussa Arsenalin ja Southamptonin välisessä kamppailussa Tykkimiehet voittivat ottelun 2-0. Maaleista vastasivat Alexander Lacazette ja Henrikh Mkhitaryan. Arsenal nousee täten Unitedin ohitse neljännelle sijalle.