Valioliigan 30. kierros huipentuu vanhojen verivihollisten kohtaamiseen, jossa Arsenal isännöi Manchester Unitedia. United on yhä Valioliigassa tappioton Ole Gunnar Solskjaerin alaisuudessa, ja nyt sillä on allaan vielä rajusti henkeä nostattava jatkoonpääsy Mestareiden liigassa (lue lisää).

Arsenalkin tulee otteluun saalistettuaan neljästä viime liigaottelusta kymmenen pistettä. Seurat ovat ennen viikonloppua kutkuttavasti vielä peräkkäisillä sijoilla neljä ja viisi. Eroa on Unitedin eduksi piste.

– Minulla on Arsenalista se fiilis, että verrattuna sarjan alkuun, kun heistä puhuttiin paljon enemmän, niin he saavat tulla ikään kuin takavasemmalta. Tiukka puolustuspeli hyökkäävää Tottenhamia vastaan toi tuloksen. Melkein tuli kaikki kolme pistettä. Enemmän silmäni kuitenkin kiinnittyvät Man Unitediin, sanoo Valioliiga.comille Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen.

United löi PSG:n viime hetken rangaistuspotkumaalilla, ja taistelee tosissaan Arsenalia ja Tottenhamia vastaan jopa liigan kolmannesta sijasta. Kun suurten taisto alkaa, molemmat tietävät, miten Tottenhamille kävi lauantaina Southamptonin vieraana.

– Solskjaerin energia ja se, mitä hän puhuu, ne ovat kivoja asioita ja monissa asioissa hän osuu naulan kantaan. Ei hän kaunistele, vaan sanoo asioita suoraan. Ilmapiiristä on puhuttu paljon, ja siitä, kuinka hän pystynyt muuttamaan sen totaalisesti, Rautianen sanoo.

Kaikki ei kuitenkaan Man Unitedin uudessa nousussa mene pelkän vapautuneisuuden ja iloisuuden piikkiin.

– Kun katson Romelu Lukakua, niin hän näytä enää painijalta, totta kai lihaksikkaalta kaapilta edelleen, mutta ihan niin kuin hän näyttäisi enemmän futaajalta, joka on liikkuva ja sellainen nykyajan hyökkääjä eikä pelkkä tankki. Ehkä harjoittelukulttuuri ja -mentaliteetti ovat tulleet treenikentällä tapahtuneiden asioiden kautta, Rautiainen kehuu.

Rautiainen hämmästelee omalla värikkäällä tavallaan myös Solskjaerin paineensietokykyä.

[readmore from=Manchester-United]

– Jengi juttelee kulman takana koko ajan, että riittääkö tämä, riittääkö tämä, ja riittääkö tämä. Luulen, että Ole Gunnar Norjasta toivoo, että ”tulisipa koko ajan isoja pelejä!” ”Näitähän on kiva voittaa!” Koko ajan epäilijät sanovat, että taktinen osaaminen ei riitä ja että olalle taputtaminen riittää, kun paha setä on poissa ja vanha Unitedin jätkä tulee näyttämään maalintekoa! Luulen, että hän nauttii tästä tilanteesta ja kun kausi loppuu, niin hän ajattelee: ”Loppuiko tämä jo? Olisimme voineet jatkaa sarjaa pidemmällekin!”

Arsenal-Manchester United nähdään Viasat Jalkapallo -kanavalla jaViaplayssa viikonlopun valioliigastudion jälkimmäisenä otteluna. Ottelu alkaa kello 18.30.