Ensimmäistä kertaa sitten kauden 1995/96, neljä Manchester Unitedin pelaajaa on tehnyt vähintään kymmenen valioliigamaalia yhden kauden aikana.

Romelu Lukaku johtaa joukkueen maalipörssiä 12 valioliigaosumalla, kun taas erityisesti Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa loistanut Paul Pogba on tehnyt 11 maalia. Marcus Rashford ja Anthony Martial ovat kumpikin maalanneet kymmenesti.

Viime vuosina Manchester Unitedin maalinteko on jäänyt hyvin paljolti yhden miehen varaan. Viime kaudella kaksinumeroisen saldon saavutti vain Lukaku (16 maalia), kaudella 2016/17 Zlatan Ibrahimovic (17) ja kaudella 2015/16 Martial (11).

Solskjær kertoikin olevansa kiitollinen joukkueen laajasta tulivoimasta.

– Kun maaleja syntyy eri lähteistä, se antaa vastustajalle aina erilaisen haasteen. He tietävät että maaleja voi syntyä eri kulmista ja paikoista. Uskon että meillä on vielä muutama pelaaja joka voi haastaa ja saavuttaa kaksinumeroiset maalilukemat tällä kaudella, Solskjær kertoi lehdistölle maanantaina.

Tilasto jätti Solskjærin myös hieman hämilleen. Hän oli varma, että pelatessaan Manchester Unitedissa 1900-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa, hän olisi tehnyt vähintään kymmenen maalia Dwight Yorken, Andrew Colen ja Teddy Sheringhamin rinnalla.

– Olen yllättänyt, että siitä on niin pitkä aika. Luulin että minä, Teddy, Coley ja Yorkie oltaisiin tehty enemmänkin maaleja.

Jokainen heistä onnistuikin paukuttamaan kaksinumeroiset maalimäärät Valioliigassa, mutta eivät saman kauden aikana. Kaudella 1998/99 nelikko kävi lähellä, kun Solskjær teki 12 maalia, Yorke 18 maalia ja Cole 17 maalia. Sheringham onnistui kuitenkin silloin vain kahdesti.