Man United jahtaa edelleen Harry Maguirea – seurasta tullut muille rahasampo?

© Kuva: Getty Images

Harry Maguiren siirto Valioliigassa saattaa edelleen tapahtua. Kaupanteko Leicesterin ja Manchester Unitedin välillä alkaa tosin muistuttaa muutamaa viime vuosilta tuttua tilannetta.

Sky Sports kertoo neuvotteluita läheltä seuraavan lähteensä pohjalta, että United on edelleen niissä mukana, korotettuaan tarjousta 70 miljoonaan puntaan.

Man City puolestaan jätti leikin kesken, katsoen aiemmin tarjoamansa 65 miljoonaa puntaa jonkinlaiseksi kipurajaksi.

Leicesterillä ja Maguirella on sopimuksestaan jäljellä neljä vuotta, ja seura pitää pelaajaa ehdottomana valttikorttinaan. Sitä maajoukkuetoppari toki vielä tässä siirtoikkunassa onkin myös bisnesmielessä – ja tähän Foxes-leirissä näytetään luotettavan.

Se, että Manchester United suostui maksamaan jo Aaron Wan-Bissakasta (Crystal Palacelle) 50 miljoonaa puntaa, ei todellakaan laske Leicesterin vaatimuksia omasta pelaajastaan. Kahden pelaajan vertailussa Maguiren profiili toki kiistatta on suhteessa valtavasti korkeampi.

Cityn jättäytyminen kisasta on se tuttu elementti tilanteessa. Vastaavalla tavalla se on ”hävinnyt” tarjoussodassa Unitedille viime vuosina esimerkiksi Alexis Sánchezin ja Fredin kohdalla. Kilpajuoksun puolestaan Chelsean kanssa seura jätti kesken tapaus Jorginhon kohdalla.

Trendi on siis ilmeinen; muut seurat näkevät Manchester Unitedin rahasampona, jolta kannattaa näinä vuosina nyhtää puntia. Punaisin lasein katsottuna tilanne on sekä ymmärrettävä, että äärimmäisen huolestuttava. Seuran on ”pakko” saada jälleen menestystä ”hinnalla millä hyvänsä”. Sitä rahaa vaan on sitten todella roiskittava, lähes Real Madridin tapaan.