Valioliigassa seitsemännellä sijalla oleva Manchester United on kokenut tällä kaudella tappioita sarjan keskikastilaisille ja alemman kastin seuroille, kuten Crystal Palacelle, West Hamille, Newcastlelle ja Bournemouthille.

Se on osittain outoa, kun peilaa Unitedin pistetilin kerttymistä kovan luokan vastustajia vastaan. Se on kaatanut kuluneella sarjakaudella Chelsean ja pelannut tasan Arsenalin ja sarjajohtaja Liverpoolin kanssa.

Miksi joukkue taapertaa sitä paljon pienempiä seuroja vastaan? Joukkueen luottotoppari Victor Lindelöf avasi näkemystään asiasta ruotsalaislehti Aftonbladetille.

– Yleisesti ottaen yksi asia, jossa meidän täytyy mielestäni parantaa, jotta saamme Manchester Unitedin sille tasolle mille se kuuluu: se on pelien voittaminen viikosta toiseen, Ruotsin maajoukkueen mukana maaottelutauolla oleva Lindelöf aloitti.

– Ei sen aina tarvitse olla hienoa, mutta silti pitäisi voittaa.

United saattaa pistää kampoihin sarjan kärkijoukkueille, mutta pienempiä vastaan on haastavampaa. Sen ongelman Lindelöfkin tiedostaa.

– On ollut hiukan ongelmia. Jos lähdemme peliin isoja joukkueita vastaan, olemme yhtenäisiä ja saamme tuloksia.

– Sitten muutaman päivän jälkeen pelaamme hiukan alemman kastin joukkuetta vastaan, ja meidän täytyy mennä siihen ihan samalla tapaa, ei mukavoitua, Lindelöf painotti.

– Nuo taipumukset ovat olleet olemassa jopa näissä otteluissa. Aloitamme hyvin, pelaamme nopeasti ja pääsemme paikoille, mutta sitten lopetamme sen 20 minuutin jälkeen ja pelaamme huonosti ja haastavasti.

12 ottelustaan vain 16 pistettä kerännyt United on sarjakärki Liverpoolia jo huimat 18 pistettä perässä. Tällä hetkellä Mestarien liigan lohkovaiheeseen oikeuttavalle sijalle eli neljän parhaan joukkoon yltäminen vaikuttaa Unitedin kannalta haastavalta.

Manchesteriläisjätin ottelut Valioliigassa jatkuvat 24. marraskuuta vieraspelillä sarjanousijaa Sheffield Unitedia vastaan.

Lähde: Manchester Evening News.