Valioliigan mestaruus saattaa ratketa tätä juttua kirjoittaessani.

Manchester Cityn on lähes pakko voittaa paikallisottelussa Manchester United, mutta juuri nyt City on kaukana voitosta.

Kirjoitushetkellä ottelua on takana reilu puoli tuntia, ja United johtaa Etihadilla jo 2-0.

City on odotetusti hallinnut palloa, mutta Unitedin vastaiskupelaaminen on ollut täyttä myrkkyä kotijoukkueelle. Laukaukset kohti maalia on toistaiseksi kirjattu Unitedin hyväksi 5-1.

City-maalivahti Ederson sai jo pari kertaa torjua ennen kuin United aloitti maalinteon. 20 minuutin pelin kohdalla Bernardo Silva torppasi turhan rajusti Marcus Rashfordin nurin rangaistusalueella. VAR tuomitsi tilanteesta pilkun, jonka Rashford itse sijoitti alakulmaan.

Vain kuutisen minuuttia myöhemmin Anthony Martial lisäsi johdon 2-0:aan. Laukaus upposi tolpan kautta etukulmasta sisään.

Maalien välissäkin United oli lähellä maalintekoa. Rashford sijoitti boksin rajalta kohti takayläkulmaa, mutta laukaus kolahti ylärimaan.

Mikäli ottelu päättyisi näin, sarjakärki Liverpoolin ja Man Cityn välinen ero sarjataulukossa olisi jo 14 pistettä.