Manchester United isännöi Cityä sunnuntain toisessa Valioliigaottelussa.

Manchesterin derbyt ovat kärsineet verenvähyydestä viime aikoina, nyt ilmassa on kuitenkin erityistä värinää, uskoo selostaja Ville Kuusinen Valioliiga.comin haastattelussa.

– Tuntuu siltä, että Manchester United on viimeinkin löytämässä ainakin jonkinlaisen vireen, täytyy muistaa, että se on hävinnyt viimeksi tammikuussa, Kuusinen muistuttaa.

Lisää pohdittavaa Kuusisen mukaan aiheuttaa se, että United vei selvästi kauden ensimmäisen kohtaamisen Etihadilla. Myös Liigacupin toinen osaottelu päättyi vierasvoittoon.

– Toki täytyy muistaa, että ensimmäisessä osaottelussa nähtiin kauden huonoin Manchester United, Kuusinen pehmentää.

– Mitään selkeää jatkumoa ei pelattujen pelien myötä oikein pysty luomaan, tulossa toivottavasti kivan yllätyksellinen matsi.

– Toisaalta, jos vierasjoukkue City on hakenut voiton Santiago Bernabeulta Real Madridilta, ei Old Traffordin pitäisi tässä viitekehyksessä tuntua missään. Mielenkiintoiset asetelmat kaikin puolin.

Manchester United näyttää tehneen nappihankinnan Bruno Fernadesin hahmossa. Lusitaani on ollut Unitedin pelin sielu viimeisissä otteluissa. Kuusinen tunnustaa Brunon vahvuudet, mutta ei siltikään luota sen riittävän sunnuntaina.

– Yksi Bruno ei tule riittämään Cityn lyömiseen, vaikka onkin pelannut erinomaisesti. City on pelannut neljä viimeistä otteluaan vieraskentällä ja voittanut ne kaikki. Uskon, että tämä saaga saa sunnuntaina jatkoa, selostaja Ville Kuusinen päättää.

Manchesterin derby sunnuntaina 8.3. klo 18.30 Viasatin jalkapallokanavalla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen